red.diariocritico.com

Marcos Montes és el títol

David Monteagudo novel·la la història d'un miner atrapat però la desvincula del recent rescat mediàtic de Xile

David Monteagudo novel·la la història d'un miner atrapat però la desvincula del recent rescat mediàtic de Xile

L'autor treballava en una fàbrica de caixes de cartró de Vilafranca quan el va sorprendre l'èxit de la seva primera novel·la Fin

L'escriptor David Monteagudo, una de les últimes grans revelacions de la literatura, deixa enrere l'èxit de la seva primera novel·la publicada, Fin, i llança Marcos Montes (Ed. Acantilado), una història sobre el perdó protagonitzada per un grup de miners. La història versa sobre un miner que queda atrapat. Tot i això, Monteagudo ha volgut desvincular la presentació del llibre del recent rescat dels miners xilens.

Monteagudo, que fins l'èxit inesperat de Fin treballava en una fàbrica de caixes de cartró de Vilafranca del Penedès (Barcelona), ha comentat en roda de premsa que ara la seva qualitat de vida ha millorat "una mica": Ha demanat una excedència i té més temps per estar amb el seu fill, per córrer, i, sobretot, per escriure.

Marcos Montes però, és una novel·la escrita el 2007, just abans que Fin, i és que l'autor encara té molt material pendent de ser publicat. Aquesta és una novel·la breu, de poc més de 100 pàgines, sobre les peripècies d'un obrer que queda atrapat en una mina d'or després d'un accident.

L'escriptor ha assumit amb naturalitat la casualitat de l'aparició de la seva novel·la just després del rescat dels miners de Xile, encara que apunta que a ell li va picar la curiositat després d'escoltar a la ràdio que uns miners van quedar sepultats a Rússia a 2.000 metres de profunditat.

Al marge de la tensió de la història en sí, que al final dóna un gir inesperat -"intento que el lector no se li caigui el llibre de les mans"-, l'autor ha confessat que intenta fer "literatura de qualitat", de manera que el llibre emana un to de defensa del perdó.

A risc de ser "pedant" i "pretensiós", Monteagudo ha confessat seguir l'estela marcada per Sant Joan de la Creu i Santa Teresa de Jesús, pel que fa al "camí de l'home per quedar-se a bé amb si mateix".

Tant l'escriptor com el seu editor, Jaume Vallcorba, han mantingut la incògnita sobre quin serà el pròxim títol que vegi la llum, encara que Brañaganda és la que té més punts. Es tracta d'una novel·la ambientada en un poblet gallec on es troben diverses dones mortes on no faltarà l'ambient fantàstic que caracteritza Monteagudo, ja que hi haurà un home llop.

També estan a punt per publicar-se un conjunt de "contes que acaben malament" i altres dues novel·les de ciència ficció. De moment, Fin, la novel.la que li va canviar la vida, s'editarà pròximament en alemany, italià, rus, neerlandès i portuguès. També es prepara una adaptació al cinema que portarà Mod, la productora d'Alejandro Amenábar, tot i que encara es desconeix el nom del director.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios