red.diariocritico.com

Després d'onze temporades

Calixto Bieito deixa la direcció del teatre Romea per a involucrar-se en un projecte internacional del Grup Focus

Calixto Bieito deixa la direcció del teatre Romea per a involucrar-se en un projecte internacional del Grup Focus

El rellevarà "una gran figura" de les arts escèniques a finals de la temporada que s'inicia ara

El dramaturg i director de teatre Calixto Bieito abandonarà la direcció artística del Teatre Romea de Barcelona després de finalitzar aquesta temporada - la 2010-2011 - que ja és l'onzena sota el seu mandat.

Bieito, acompanyat del president del Grup Focus, Daniel Martínez, ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa que passarà el testimoni a una "gran figura" de les arts escèniques, encara que no va voler revelar el seu nom a l'espera d'acabar de tancar detalls contractuals .

"Un bon líder ha de marxar sense que el teatre ho noti", ha argumentat Bieito, que a partir de la temporada que ve s'embarcarà en un "nou i ambiciós" projecte internacional arrelat a Barcelona i que dependrà en exclusiva del Grup Focus.

El relleu ve motivat per una necessitat del director, "que pensava en un canvi" i emparat per un projecte nou, "que ja feia temps estàvem cuinant", ha assegurat Martínez. "Hem decidit que aquest era el moment de posar-lo en marxa", ha explicat.

Caldrà esperar fins al 21 de setembre per conèixer el nom del nou director, sempre i quan es tanqui la contractació, i fins a l'octubre no es donaran a conèixer més detalls del projecte.

El nou director del Romea tindrà la responsabilitat de conduir un teatre que en 11 anys ha realitzat 58 produccions pròpies, 12 d'elles -el 20%- d'abast internacional. El seu treball començarà al gener quan comenci a preparar la temporada 2011-2012. "A més coincidirà amb l'inici de la preparació del projecte de Bieito, que preveiem començarà la temporada que ve", ha aclarit Martínez.

En el seu comiat, Bieito parafrasejant Joseph Beuys ha dit: "L'art és la llibertat". "Crec fermament en això. Continuaré fent art, continuaré fent llibertat", ha finalitzat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios