red.diariocritico.com

Polèmica amb la UE i la Generalitat

L'àmbit de la gastronomia catalana reivindica les flors comestibles en unes jornades gastronòmiques

Per aconseguir l'aval europeu de que aquests productes són un "nou aliment", cal pagar l'estudi pertinent, critiquen els promotors

Diversos restaurants, productors i pastisseries de Catalunya han iniciat aquest dilluns unes Jornades Gastronòmiques de les Flors amb les que volen reivindicar l'ús de les flors comestibles, que la UE i la Generalitat no consideren un aliment. Les jornades se celebraran des d'aquest dilluns fins el proper diumenge 5 de setembre i consisteixen en la promoció i elaboració de diferents menús basats en les flors comestibles.

Un dels promotors de la iniciativa i propietari del restaurant El Dien, a Vallfogona de Balaguer (Lleida), Enric Millà, ha explicat a Europa Press que ja són una trentena els restaurants adherits a la iniciativa després de la polèmica sorgida a Catalunya per la prohibició de les flors comestibles.

La iniciativa va sorgir a Facebook i les adhesions han arribat amb la creació del bloc 'florescomestibles.blogspot.es'. "Ha estat tot molt ràpid i encara hi ha molts restaurants que s'estan afegint avui mateix", ha explicat Millà.

L'Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat s'ha dirigit a les empreses que comercialitzen flors comestibles advertint-los que per vendre han de ser acceptades com un "nou aliment" per la Unió Europea. Segons apareix al blog, per aconseguir aquest qualificatiu els productors haurien d'assumir el cost d'uns estudis "molt complexos" i que no pensen afrontar.

Així mateix, els productors s'han solidaritzat amb l'empresa lleidatana Pamies Hortícoles, la primera que va rebre una carta de l'Agència de Protecció de la Salut i on se li demanava que deixés de comercialitzar les flors com comestibles.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })