red.diariocritico.com

Per a confrontar-lo amb Artur Mas

La nova estratègia preelectoral dels socialistes catalans passa per defensar Pujol després d'haver-se passat 23 anys atacant-lo

La nova estratègia preelectoral dels socialistes catalans passa per defensar Pujol després d'haver-se passat 23 anys atacant-lo

Jaume Collboni assegura que busquen captar votants de CiU

Si Jordi Pujol va estar vint-i-tres anys al capdavant del Govern de Catalunya, aquest gairebé quart de segle va ser el temps que van durar els atacs del PSC. Ara, aquest partit sembla reconèixer els seus errors perennes si hem de considerar la seva nova estratègia preelectoral basada en l'elogi a aquest expresident de la Generalitat. De la mateixa manera que Montilla s'ha referit a Pujol en termes elogiosos, també el cap de campanya dels socialistes de Catalunya, Jaume Collboni, ha reivindicat la figura de Jordi Pujol.

Així, el substitut de José Zaragoza en la direcció estratègica de difusió del missatge socialista, ha afirmat que "aspirem a recollir al votant centrista de CiU que no reconeix la Convergència de Pujol en aquesta nova Convergència radicalitzada". En les seves declaracions en acabar la reunió de la comissió executiva del PSC, Collboni ha volgut, doncs, confrontar aquella CiU pujoliana amb la que avui capitaneja Artur Mas. De l'actual líder de la federació, ha dit que ha de dir a quina és la seva opció, si la de Puig o la de Duran.

Jaume Collboni interpreta que CiU està clarament dividida entre els partidaris de la independència, liderats pel secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, i els que advoquen pel enteniment amb la resta d'Espanya, encapçalats pel líder d'UDC, Josep Antoni Duran.

La finalitat de totes aquestes diatribes és, però, captar electors per al PSC. Concretament, tots aquells electors de CiU desorientats pel que considera "gir radical" que ha donat la federació nacionalista en els últims temps.

No rotund a referendar l'autodeterminació

Collboni ha donat garanties que en cap circumstància el PSC plantejarà un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya, davant l'eventualitat que després de les eleccions hi hagi "una nova majoria independentista encapçalada per CiU".

"Davant qualsevol iniciativa política que obrís el procés de ruptura amb Espanya, la nostra resposta serà única: l'Estatut votat pels catalans", ha afegit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })