red.diariocritico.com

De 140.000 a 220.000 empleats, segons CiU

El PSC reconeix l'alt increment de personal públic generat pels dos tripartits

El PSC reconeix l'alt increment de personal públic generat pels dos tripartits

Oriol Pujol parla d'"amiguisme" en les contractacions

La diputació permanent al Parlament ha servit avui perquè, en la represa de l'activitat de la institució, el PSC reconegués implícitament l'alt increment de càrrecs públics que ha generat els dos tripartits. La diputada socialista Lídia Santos així ho ha reconegut davant l'asseveració del portaveu de CiU, Oriol Pujol, de que el nombre ha passat de 140.000 a més de 220.000 en aquests set anys, i que en molts casos s'ha degut a una qüestió d'"amiguisme". Santos ha reconegut l'engreixament -per bé que no s'ha mostrat d'acord amb les xifres- però ha posat com a excusa que abans "hi havia personal amagat sota la catifa".

El Parlament ha tornat aquest dilluns de les vacances d'agost amb durs enfrontaments entre tripartit i oposició a la diputació permanent, que ha convalidat dos decrets del Govern que va aprovar a principis d'agost: el de mesures de racionalització i simplificació del sector públic de la Generalitat i el que modifica la llei catalana de caixes d'estalvis per adaptar-lo a la nova normativa estatal.

A la diputació permanent, CiU ha assegurat que el Govern ha passat en set anys de feina a 140.000 persones a més de 220.000, i ha dit que hi ha més alts càrrecs i fins i tot el seu portaveu parlamentari, Oriol Pujol, ha lamentat el "amiguisme" a la contractació de personal.

Davant aquestes crítiques, la diputada del PSC Lídia Santos ha acusat Pujol de "intoxicació" ja que, segons la seva opinió, aquestes dades són falses. A més ha al·legat que si hi ha més empleats públics ara que el 2003 és perquè abans hi havia personal "amagat sota la catifa "i que no computava en les estadístiques oficials.

Pel que fa al amiguisme que ha denunciat CiU, Santos li ha dit: "Pensa que tots són de la seva mateixa condició i d'això no hi ha res, tot està en la seva imaginació". A l'ajut de Lídia santos ha corregut la diputada d'ERC Patrícia Gomà, per a filosofar amb la frase "qui actua malament pensa malament", i assegurar que tots els grups que donen suport al Govern té la consciència tranquil i la convicció que han actuat bé. Per la seva banda, Jordi Miralles (ICV-EUiA) ha insinuat que els governs de Jordi Pujol van ser els de "arbitrarietat en adjudicacions milionàries, contractes blindats i contractació a amics i familiars". Segons l'ecosocialista, van haver concessions "poc transparents" com la dels sistemes informàtics del Govern a T-Systems i anuncis electoralistes en la jornada de reflexió.

Per la seva banda, Dolors Montserrat (PP) ha dit que el decret de simplificació aprovat pel Govern és paper mullat, ja que s'ha aprovat sense consens, i al seu judici només es limita a "canviar la forma jurídica" ja fusionar empreses i societats mercantils públiques, sense reduir despeses.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })