red.diariocritico.com

En el seu viatge a Argentina

Puigcercós imita al PSC lligant CiU amb el PP i vol demostrar la credibilitat independentista d'ERC

Puigcercós imita al PSC lligant CiU amb el PP i vol demostrar la credibilitat independentista d'ERC

El president dels republicans acusa la federació de voler governar "al preu que sigui" obviant la via utilitzada pel seu partit per recolzar al PSOE català

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest divendres que el seu partit "aconseguirà" que tant CiU com el PSC "acabin acceptant un referèndum" sobre la independència de Catalunya "perquè és el que demana la gent: que els catalans decideixin". Des del Casal dels Països Catalans de La Plata, a l'Argentina, Puigcercós ha asseverat que per CiU "l'única prioritat és tornar al govern al preu que sigui" i en aquest sentit ha demanat a la federació que "reflexioni" i que "entengui que el més important és donar la paraula a la gent". Caldria remarcar que, en aquest sentit, la formació republicana en la qual s'emmarca Puigcercós no va escoltar Catalunya quan, en dues legislatures consecutives, va donar el govern de Catalunya als socis catalans del PSOE sense que aquests haguessin obtingut majoria al Parlament. En qualsevol cas, repetint la retronxa del PSC, Puigcercós ha dit que "CiU està buscant una sortida per tornar a pactar amb el PP o amb qui sigui".

Per Joan Puigcercós escoltar la gent vol dir "portar la consulta a la propera legislatura". D'aquesta manera el líder d'ERC ha volgut fer veure que alertava a CiU i als seus actuals socis dominants del PSC de la necessitat d'"escoltar la ciutadania" per tal que "no es frustri l'esperança de molta gent que va sortir el 10 de juliol a la manifestació". El president republicà ha dit aquestes paraules des del Casal dels Països Catalans de La Plata, ciutat capital de la provincia de Buenos Aires, a l'Argentina, on s'ha reunit amb els membres de l'entitat i ha pronunciat una conferència.

Segons Puigcercós que, com a mínim, oblida l'estratègia que ha dut a terme el seu partit en les dues darreres legislatures per practicar allò que, en català es diu "tocar cuixa", encara que sigui apostant per la governabilitat de Catalunya amb un partit d'obediència clarament espanyola com és el PSC, "l'única prioritat de CiU és tornar a governar al preu que sigui", fins i tot "sacrificant tot allò que ha estat conreant durant molts anys", ha dit. En aquest sentit, el republicà ha volgut posar l'accent en la importància que té "donar la paraula a la gent" i ha deixat clar a CiU i als seus amics i socis del PSC "que l'etapa de l'autonomia s'ha acabat i que en comença una de nova".

Les infraestructures recuperades, 'un pedaç'

El president d'ERC s'ha referit també a la decisió de Foment de recuperar algunes inversions per Catalunya. Segons Puigcercós, el govern espanyol que ell recolza "s'ha adonat que era tanta la ignomínia i tant la vergonya que ha fet amb Catalunya que ha posat un pedaç". En aquest sentit, ha remarcat que 's'ha deixat al marge una de les obres més importants', en referència a l'enllaç de mercaderies amb el Port de Barcelona. "Hem de recordar al Govern espanyol que totes les inversions previstes no s'estan complint", ha advertit.

Puigcercós no ha parlat explícitament de Josep-Lluís Carod-Rovira, però ha dit que "ERC és un partit prou ample com perquè cadascú tingui l'actitud que vulgui", i ha manifestat que "la gent ja és conscient de qui tira del carro en els moments difícils". A més, ha assenyalat que ell treballarà "perquè ERC sigui el més forta i decisiva possible".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios