red.diariocritico.com

Segons valors recollits a l'estació del Raval

Barcelona pot haver batut aquest divendres el seu rècord d'altes temperatures amb 39,3 graus

Fins ara, la marca estava situada en tres dècimes menys

La ciutat de Barcelona ha assolit aquest divendres els 39,3 graus centígrads de temperatura, el que es considera la temperatura més alta de la història, segons els valors recollits per l'estació situada al barri del Raval. La xifra suposa uns valors mai assolits en els registres dels que es tenen constància, des de fa un segle, de manera que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha especificat que "probablement" es tracta del valor màxim històric a la capital catalana.

En plena onada de calor que ja va portar ahir a la localitat de Tornabous (Lleida) a assolir els 41,1 graus, Barcelona ha batut el seu rècord al centre de la ciutat. Fins ara, mai s'havien superat els 39 graus.

També altres localitats de Catalunya han registrat aquest divendres valors inusuals, en la segona jornada de temperatures especialment altes, sobretot a la vall de l'Ebre i al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, després que ahir fossin zones de Lleida i Girona les més castigades. A Vinebre (Tarragona) i en la mateixa Tarragona s'han arribat als 39,9 graus.

El SMC ha explicat que el fenomen l'ha possibilitat el domini de vents de component oest i nord, que ha fet que el 30% de les estacions meteorològiques automàtiques hagi registrat temperatures molt per sobre de la mitjana per aquesta època de l'any. A partir de les 17.00 hores, el canvi del vent a component aquest ha provocat un "notable descens" dels termòmetres.

Les previsions apunten que a partir del cap de setmana remetrà l'onada de calor i les temperatures baixaran de manera moderada per a estabilitzar-se al llarg de la propera setmana. Per al dissabte s'esperen màximes entre els 26 i els 31 graus al litoral i el Pirineu, i entre 30 i 35 graus a la resta de Catalunya, puntualment per sobre en punts de Lleida i la vall de l'Ebre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios