red.diariocritico.com

També la creença de que la nova postura era obligada

L'escepticisme marca les reaccions dels alcaldes davant el rescat d'infraestructures de Foment

L'escepticisme marca les reaccions dels alcaldes davant el rescat d'infraestructures de Foment

Joaquim Nadal qualifica la mesura com de "tornada a la normalitat"

Joaquim Nadal qualifica la mesura com de "tornada a la normalitaL'anunci del ministre de Foment, José Blanco, de la represa d'algunes obres incloses en la retallada d'infraestructures ha deixat Catalunya dividida entre un escepticisme predominant, l'alegria i la decepció. Alguns alcaldes de les poblacions afectades creuen que és una bona notícia mentre que d'altres afirmen que no es creuran que les obres tirin endavant fins que vegin les màquines treballant. Altres batlles destaquen que rescatar aquestes infraestructures era un posicionament obligat i, per tant, no cal llançar les campanes al vol per la decisió. A l'altra cara de la moneda, hi ha els alcaldes que no han quedat inclosos en el rescat d'infraestructures i que hauran d'esperar encara més perquè les carreteres promeses siguin una realitat. Blanco va anunciar aquest dijous que es reprendran les obres de l'A-2 a Girona, l'A-14 a Lleida i l'A-27 Montblanc-Valls.

Tres de les cinc grans carreteres que tenien aturades les obres, es recuperen. Es tracta de l'A-2 al seu pas per Girona, concretament el tram, Maçanet-Sils i Sils-Caldes. En segon terme, es destinaran vuit milions d'euros a l'A-27 durant el 2011 al seu pas entre Montblanc i Valls. Per últim, es recuperarà l'autovia A-14 entre Lleida i Sopeira.

Satisfacció a Tarragona

Les reaccions al territori davant aquest anunci no s'han fet esperar. Els alcaldes de Tarragona i Montblanc, les poblacions que unirà la futura autovia A-27, viuen aquest divendres un dia de celebració. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que la represa és resultat "del treball i les converses" de la Generalitat i d'ell mateix amb Foment "mentre alguns no paraven de fer escarafalls i grans manifestacions". L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, aposta ara per la cautela i per "deixar negociar a Foment la manera com s'han de reprendre les obres".

Els alcaldes d'una banda i l'altra coincideixen a destacar la importància d'aquesta infraestructura per la connectivitat del territori i pel futur del Port de Tarragona, tot i que el mateix delegat del Govern al Camp, Xavier Sabaté, ha volgut recordar que aquesta zona de Catalunya "ja ha liderat el creixement econòmic sense l'A-27" que no creu "absolutament imprescindible" com alguns agents polítics i econòmics havien dit fins ara. Tot i això, Sabaté veu l'obra com a necessària.

Dues cares a les comarques gironines

Després de l'anunci del ministre de Foment, José Blanco, la demarcació de Girona ha quedat dividida. Per una banda, els alcaldes de la Selva s'han mostrat satisfets però alhora escèptics per la represa de dos trams de la futura A-2 entre Maçanet i Caldes de Malavella (Selva). L'altra cara de la moneda són els alcaldes del nord que han vist truncada la represa de l'autovia entre Medinyà (Gironès) i Orriols (Alt Empordà) deixant el tram com "un camp de batalla".

L'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC), ha destacat que la continuïtat dels treballs "és el que toca, ja que fa temps que les obres haurien d'haver acabat". Tot i això s'ha mostrat escèptic i ha remarcat que "fins que no comencin les obres continuarà la preocupació". Segons ha destacat l'alcalde de Caldes les previsions apunten que aquest tram podria estar acabat a finals del 2011.

Els alcaldes del Gironès i de l'Alt Empordà afectats pel tram que no es reprendrà han mostrat la seva decepció per la decisió del ministre. L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa (PSC), ha destacat que sense la incorporació de la part nord, les obres que es reprendran seran un "pedaç". A més, Casassa ha explicat que no veu la llum al final del túnel, i que la carretera està "maleïda" ja que fa anys que hauria d'estar desdoblada.

Lleida demana celeritat

Municipis lleidatans afectats per les obres de l'A-14 han valorat positivament que Foment hagi fet marxa enrere i no aturi les obres d'aquesta autovia, al menys en dos dels seus trams, Lleida-Rosselló i Rosselló-Almenar, tot i que, com l'alcalde d'Alguaire, Antoni Perea, reclamen que la represa de les obres "no s'allargui molt en el temps".

L'alcalde accidental de Lleida, Josep Presseguer, ha valorat positivament l'anunci del ministre de Foment i ha destacat que tant l'A-14 com l'A-27 -entre Tarragona i Lleida-, són dues carreteres "transcendentals" per les comarques de Lleida. Així, ha dit que l'Estat "ha estat a l'alçada de les necessitats i demandes de Lleida" ja que les actuals N-230 i N-240, "són dues carreteres amb molt trànsit".

Per la seva banda, l'alcalde d'Alguaire (Segrià), Antoni Perea, ha qualificat l'anunci de Blanco de "petit bàlsam a la frenada d'infraestructures". Tot i això, ha reclamat que la licitació dels dos trams d'A-14 no se'n vagi molt enllà en el temps "perquè una cosa és l'anunci i l'altra que la licitació es retardi massa" -posant un límit d'uns dos anys perquè els dos trams estiguin llestos-, ha dit.

L'A-14 també ha de ser una carretera que potenciï l'Aeroport de Lleida-Alguaire, ja que l'autovia hi passa a només 500 metres. Per l'alcalde, disposar de millors comunicacions pot afavorir la instal·lació d'empreses que generin negoci al voltant de l'activitat de l'aeroport.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha rebut la notícia com una simple "tornada a la normalitat", una normalitat que Foment va alterar quan va anunciar la "gran retallada" en infraestructures.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios