red.diariocritico.com

Diu del vicepresident del Govern català que és un insolidari "absolut"

Josep Huguet renega dels pactes amb els socialistes i ataca virulentament a Carod

Josep Huguet renega dels pactes amb els socialistes i ataca virulentament a Carod

Segons el conseller, Laporta és un "autonomista de dretes"

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, considera un error l'acord "estratègic" amb els federalistes -referint-se al PSC- perquè "amb els autonomistes -cal pensar que referint-se a CiU- no va ser possible. Alhora, Huguet aprofita per carregar contra la "insolidaritat absoluta" del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en no voler participar a la campanya electoral d'ERC.

En una entrevista a Tribuna.cat, creu Huguet que el fet que Carod no hi participi "no diu res a favor seu". "Fer aquest tipus de declaracions significa tenir mal perdre", pensa el conseller, que ha remarcat que ell no tampoc anirà a les llistes però farà campanya igualment per ERC. També dóna el seu parer sobre l'aparició de nous partits independentistes i, de passada, demostra no conèixer la realitat del primer club esportiu de Catalunya, el Barça, quan, referint-se implícitament a Joan Laporta, diu que "si algú vol tirar-se a l'aventura amb un senyor que només ha guanyat un parell de lligues de futbol, ell mateix". Segons Huguet, cal que els ciutadans votin "amb el cap i no amb la panxa", perquè votant Laporta "només facilitaran l'arribada al poder una altra vegada de l'autonomisme de dretes que ha governat 23 anys".

Sobre el futur d'ERC, creu que els propers anys, la formació estarà sola, recuperant l'hegemonia, refent ponts amb intel·lectuals i accentuant de nou el discurs integrador. En l'entrevista, cita persones com Oriol Bohigas, Xavier Antich, Ferran Requejo i Ferran Mascarell, que tenen el carnet del PSC "però estan a favor de la independència", subratlla.

El conseller també diu que Catalunya "necessita una neteja, i els socialistes han netejat poc". Un altre error de la seva formació són les "minories que després s'han escindit i que durant un període de temps no va fer res més que perdre congressos interns i erosionar el partit", ha remarcat.

A més, ha pronosticat que l'electorat independentista, que "potser s'ha esverat en els darrers mesos", reflexionarà. En aquest punt, ha remarcat que aquests nous partits "han de demostrar quin programa tenen, perquè de moment sols se centren en dir que volen la independència".

El seu cap Montilla, un insubmís

Sobre el recurs de la defensora del poble a la Llei d'Acollida, i després que Huguet apostés per la insubmissió jurídica i civil, el conseller ha remarcat que potser el seu superior i president de la Generalitat José Montilla no parla amb aquests termes, però en el fons "l'està practicant".

Els socis de Govern, ha dit, "practiquen la insubmissió amb els seus fets, però no amb les paraules", perquè PSC i ICV segueixen dient que volen refer el pacte estatutari, tot i ser conscients que tant PP com PSOE no canviaran la Constitució, ha argumentat, tot afegint: "Discrepo totalment de l'opinió dels socis de govern".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })