red.diariocritico.com

Demana a Montilla que, per "elegància democràtica", comparteixi la data electoral

Madí treu els colors al PSC per les 'incorreccions' de la seva precampanya reivindicativa

Madí treu els colors al PSC per les "incorreccions" de la seva precampanya reivindicativa

"Totes les dades són dades incorrectes o volgudament manipulades, i es tracta d'un cas de publicitat enganyosa molt clara", diu el cap de campanya de CiU

El director de campanya de CiU, David Madí, ha acusat el PSC de fer publicitat enganyosa i ha demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que actuï amb "elegància democràtica" i comparteixi amb tothom la data electoral. En declaracions a l'ACN, Madí s'ha referit a la campanya que ha posat en marxa el PSC amb el títol 'El canvi real', i ha constatat que "posa en evidència el lideratge" de CiU, ja que es tracta d'una "contracampanya a la defensiva" en resposta al 'Comença el canvi' que propugna la federació. Ha assegurat que les dades que exposen els socialistes sobre els governs de CiU són incorrectes, i ha criticat que el PSC parteixi amb avantatge perquè ja sap quan seran les eleccions.

Els socialistes ha engegat una campanya per reivindicar la seva feina al capdavant. Amb un estil senzill, unes 500 tanques, cartells i publicitat als autobusos pretenen recordar als electors la feina realitzada pels governs d'esquerres des del 2003. La idea és comparar els governs del tripartit amb els de CiU utilitzant paràmetres com el nombre de Mossos d'Esquadra, la quantitat de places de llars d'infants, els quilòmetres de metro, el nombre de mestres i el finançament de l'Estat per a Catalunya, entre d'altres. En tots els casos, s'observa un increment respecte el 2003, quan CiU va deixar el Govern.

Madí ha subratllat que el PSC "va a la roda" de CiU en aquesta precampanya electoral i ha abandonat la campanya continuista del 'Segueixo creient' per "llençar-se directament a una contracampanya a la defensiva" amb l'objectiu de desactivar el missatge de canvi que propugna CiU des de fa mesos. Segons el convergent, això és "conceptualment un èxit estratègic de la campanya de CiU de 'Comença el canvi'". I és que Madí ha qualificat l'estratègia socialista dels últims mesos "d'erràtica", i sempre en resposta als moviments de l'equip de campanya de la federació nacionalista. Això demostra, ha continuat, que hi ha "un punt de desesperació important" en el PSC.

Però consideracions de màrqueting polític a banda, Madía ha acusat el PSC de fer "publicitat enganyosa" en contraposar dades dels governs de CiU amb els del tripartit. "Totes les dades són dades incorrectes o volgudament manipulades, i es tracta d'un cas de publicitat enganyosa molt clara".

Madí també ha detectat un "component de campanya vergonyosa", ja que "s'amaguen les sigles del PSC" i s'opta només per parlar de Montilla. En el cas de la federació, es parla de CiU, però no d'Artur Mas, com si els socialistes no volguessin comparar els dos candidats o les dues sigles.

El director de campanya de CiU també s'ha dirigit al president de la Generalitat per demanar-li que actuï amb "elegància democràtica" perquè tots els partits estiguin en les mateixes condicions, és a dir, sabent ja quan seran les eleccions. "El PSC ja està posant les seves tanques de precampanya i no deixa de sorprendre, perquè la resta de mortals no coneixem la data, cosa que ja seria hora", ha apuntat.

I és que Madí ha remarcat que s'ha de respectar la potestat presidencial de decidir la data electoral, i més en un cas d'eleccions anticipades. Però tenint en compte que el marge ja és molt limitat, el convergent ha opinat que Montilla hauria "d'observar una regla no escrita d'elegància democràtica i electoral", fent pública d'una vegada la data de les eleccions. "Però sembla ser que aquesta elegància democràtica no forma part del credo de Montilla, i això farà que el seu partit jugui amb avantatge", ha conclòs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })