red.diariocritico.com

Amb el títol Menjar-se el món

El periodista radiofònic Vador Lladó porta a les llibreries el testimoni de 15 joves catalans marcats pel triomf

El periodista radiofònic Vador Lladó porta a les llibreries el testimoni de 15 joves catalans marcats pel triomf

Segons el, es aquesta ocasió, escriptor, el més difícil ha estat fer la tria de personatges

El periodista radiofònic Vador Lladó recopila al llibre Menjar-se el món (Ara Llibres) el testimoni de 15 joves catalans que han triomfat en les seves respectives disciplines, des de el futbolista Bojan Krkic fins l'escriptora Najat El Hachmi, l'actriu Nausicaa Bonnín i el vocalista d'Els Amics de les Arts, Joan Enric Barceló. Lladó ha explicat aquest dimarts en la presentació del llibre que, en un principi, el seu únic objectiu era "fugir del típic llibre de programa de ràdio", així que, a proposta de l'editorial, es va dedicar a realitzar entrevistes a joves catalans les actituds poguessin servir de "reflex" per als altres.

Perquè el llibre fos el més paritari possible es van buscar representants de tots els àmbits. S'inclou l'experiència de personatges mediàtics, com el jugador de bàsquet Ricky Rubio i la presentadora de televisió Bibiana Ballbé, encara que també la de joves com Pau Garcia-Milà, que amb només 17 anys va fundar l'empresa informàtica EyeOs, que ara té més de 600.000 usuaris a tot el món.

El més difícil va ser, per Lladó, seleccionar els 15 elegits, perquè les entrevistes, "divertides i relaxades" acabaven com "una conversa carajillera". Una altra dificultat va ser discernir on està el límit del concepte "jove", que finalment va quedar en algú menor de 35 anys "amb un estat òptim de joventut".

La transcripció de les entrevistes als joves s'acompanya d'un breu qüestionari en el que informen, entre altres coses, de quants SMS s'envien al dia, el nombre que calcen, o quantes vegades es renten les dents.

El secretari de Joventut de la Generalitat, Eugeni Villalbí, ha afegit que el llibre és un exemple de que el triomf és "possible", però que no està relacionat amb l'èxit ràpid i fàcil que tantes vegades transmeten els mitjans de comunicació. "La gent jove no només és el futur, és el present", ha dit, alhora que ha recordat que de tots els alts càrrecs de la Generalitat, només tres són menors de 35 anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios