red.diariocritico.com

Més de 170 actuacions programades

Comença el Primavera Sound amb l'esperada visita dels Pet Shop Boys, dissabte, com un dels plats forts

Comença el Primavera Sound amb l'esperada visita dels Pet Shop Boys, dissabte, com un dels plats forts

S'espera superar els 100.000 visitants, que hauran pagat 185 euros per a tres dies o 80 diaris

El recinte del Parc del Fòrum va començar a rebre a partir de les quatre de la tarda d'ahir els milers d'espectadors que durant tres dies gaudiran de més de 170 actuacions programades en el Festival Primavera Sound 2010, entre les quals les del ja mític duet de música electrònica Pet Shop Boys.

L'organització no ha volgut donar xifres d'abonaments ni entrades venudes però confien superar els 100.000 visitants en els tres dies que dura un festival que inaugura la temporada. Encara amb la llum del sol i a temperatures altes, Bis, Biscuit i Macaco Bong han estat alguns dels grups que han estrenat aquest dijous a la tarda els set escenaris ubicats al Fòrum. Aquest mateix vespre, seran grups com Tortoise o Deloiran qui farà vibrar un públic eclèctic, vingut d'arreu del món.

Tan bon punt l'organització de la desena edició del Festival de rock independent Primavera Sound ha obert les portes del recinte centenars de persones han començat a omplir el Recinte del Parc del Fòrum, que acull per sisè any consecutiu el festival que inaugura la temporada d'estiu.

No s'han concretat xifres d'entrades ni abonaments venuts, però l'organització confia que en els tres dies que dura el festival siguin més de 100.000 les persones que passin pel recinte, unes 35.000 cada dia. Els qui no s'han volgut perdre aquesta cita amb la música independent han pogut triar entre l'abonament de tres dies, a 185 euros, o les entrades per cada dia, que a taquilla, costen 80 euros.

Bandes com Biscuit, Bis o Macaco Bong han començat a sonar entre les cinc i les sis de la tarda, donant així el tret de sortida a més de 170 actuacions musicals que tindran lloc als set escenaris instal·lats al Fòrum, amb el mar al fons. El Primavera Sound, plenament consolidat, acull en aquesta desena edició el grup de Neil Tennant i Christopher Lowe, Pet Shop Boys, que actuaran dissabte com a cap de cartell. El cert és però, que altres grups com Tortoise, que actua aquest dijous a la nit, o Pixies, i Wilco, que tocaran divendres al vespre, són tot un reclam per gent d'arreu del món.

I és que aquest dijous a la tarda, molts aficionats a la música arribaven de Barcelona i Catalunya, però sobretot d'altres ciutats de l'estat espanyol i estrangers. És el cas de la Silvia i el Polo, que venien des d'Andalusia i repetien per novè any en el cas d'ell, la visita al Primavera Sound. D'Itàlia també han vingut la Dori i la Flora que principalment ha dit que ve a veure Built to spill i Wilco, però han admès que en general els agrada tot. El mateix deia la Hazel, que ha vingut a Barcelona amb uns amics, i principalment vol veure The fall o The xx. En Daniel, provinent de Suècia, tampoc no sap amb quin grup quedar-se tot i que admet preferència per Surfer Blood. En Michael, de Polònia, creu que moltes bandes bones toquen al mateix temps, i que això, "és un problema".

El Primavera Sound, que compta amb un pressupost de gairebé 5 milions d'euros ha començat en un ambient plenament estiuenc, amb molt de sol, que permetia als visitants, lluir vestimenta per la calor, una gran varietat d'ulleres de sol i tota la moda independent del moment. L'organització però, estarà pendent de les previsions meteorològiques perquè les pluges previstes per aquesta nit no espatllin el primer dia del festival de referència a Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })