red.diariocritico.com

Preparats per afrontar la competència

Vueling connecta a l'aeroport del Part les rutes amb les que opera

L'1 de juny començaran a vendre's els bitllets dels vols en qüestió

La companyia aèria catalana Vueling ha anunciat que realitzarà connexions entre les rutes que ja opera a través de l'aeroport del Prat, que considera el seu 'hub' o aeroport d'enllaç. Amb aquest anunci, Vueling entra en el món de les connexions, que fins ara havia estat vetat per a les companyies de baix cost i reforça la seva imatge com una aerolínia convencional. El seu president, Josep Piqué, ha assegurat que l'objectiu és arribar a tenir vols intercontinentals i una de les possibilitats és fer-ho a través de codis compartits amb les companyies de l'aliança mundial One World. Respecte a l'arribada de Ryanair al Prat, Piqué ha afirmat que estan preparats per fer front a la seva competència.

El proper 1 de juny estaran a la venda els primers bitllets de vols de Vueling amb connexió a l'aeroport del Prat. La companyia oferirà aquest servei en les 43 ciutats de l'Estat, Europa, el Nord d'Àfrica i Orient Mitjà en les quals opera. En total, hi haurà 418 noves connexions al servei dels passatgers. Davant representants polítics, de l'economia i les infraestructures de la ciutat, Piqué ha destacat la repercussió que tindrà això sobre "els usuaris, l'aeroport i la ciutat". Segons ha dit, en aquest 2010, els passatgers en trànsit al Prat es duplicaran i arribaran a les 250.000 i 300.000 persones. L'any vinent, la companyia calcula que un 10% dels seus passatgers al Prat, cosa que representa una xifra superior al milió de persones, seran viatgers en trànsit i que, per tant, no passarien d'altra manera per l'aeroport barceloní.

El secretari general de Mobilitat, Manel Nadal, s'ha mostrat convençut que Vueling ha donat un pas fonamental per convertir l'aeroport del Prat en un 'hub'. Nadal ha recordat que és la primera aerolínia del Prat i ha destacat aspectes com ara que té seu a Catalunya i capital català, que ha escollit El Prat com al seu aeroport base o que té destinacions nacionals i internacionals.

Piqué ha avançat que l'objectiu de l'aerolínia que presideix és poder tenir vols intercontinentals des del Prat. Una de les possibilitats per fer-ho realitat i que contemplen, segons ha explicat, és fer-ho a través de codis compartits amb companyies de l'aliança One World, de la qual forma part Iberia, accionista de Vueling des de la fusió de la companyia catalana amb Clickair.

Avantatges per als passatgers en trànsit

El director de l'aeroport del Prat, Fernando Echegaray, ha destacat la repercussió que la notícia tindrà sobre aquesta infraestructura, entre altres coses, gràcies als passatgers que hi facin escala i hi consumeixin. En aquest sentit, Piqué ha explicat que els viatgers en trànsit gaudiran d'avantatges com ara descomptes i obsequis a restaurants i comerços, accés gratuït a la zona de jocs, descomptes en la zona VIP i el centre Wellness SPA i perruqueria.

L'aparició d'un nou competidor

El president de Vueling ha declarat que la companyia se sent tranquil·la amb l'arribada de Ryanair a l'aeroport del Prat. Tot i que algunes de les rutes anunciades per l'aerolínia irlandesa se solapen amb les que ja ofereix Vueling al Prat, Piqué ha dit que estan preparats per l'arribada d'un nou competidor. "Sabem competir amb companyies com Ryanair i Easyjet", ha afirmat el directiu, que ha afegit que l'impacte econòmic d'aquesta noticia per a Vueling dependrà de la seva capacitat de competir, "i en aquest sentit estem molt tranquils".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios