red.diariocritico.com

S'esperen dos milions de passatgers al primer any

Ryanair operarà a l'Aeroport de Barcelona des de setembre amb 20 noves rutes

Ryanair operarà a l'Aeroport de Barcelona des de setembre amb 20 noves rutes

L'establiment de l'aèria irlandesa generarà 250 llocs de treball directes i 2.000 indirectes

L'aerolínia de baix cost Ryanair ha anunciat que operarà a l'aeroport del Prat a partir de setembre. Segons ha fet públic el vicepresident de la companyia, Michael Cawley, es posaran en marxa vint noves rutes, deu internacionals i deu estatals, i s'espera arribar als dos milions de passatgers transportats en el primer any. Cawley ha destacat que Ryanair serà la primera línia aèria realment de baix cost amb base a Barcelona i ajudarà a que es freni la baixada de passatgers a causa de la crisi econòmica. L'arribada de la companyia irlandesa al Prat generarà 250 llocs de treball directes i 2.000 d'indirectes, segons els seus responsables, que han xifrat la inversió en 350 milions de dòlars.

L'aeroport del Prat va perdre un tres milions el 2009. El directiu de Ryanair ha assegurat que la crisi ha tingut una repercussió molt negativa sobre aquesta infraestructura, justament després d'haver tingut la seva ampliació amb la inauguració de la T-1. Cawley ha presentat la seva aerolínia com una oportunitat per redreçar la situació, ja que en la resta d'aeroports on és present ha tingut un augment de passatgers, tot i la situació econòmica. A més, ha afirmat que la resta de línies aèries que operen a l'aeroport de Barcelona han demostrat la seva "incapacitat" per solucionar el problema. Segons ha dit, el baix cost és l'únic segment a dintre del sector que està superant la crisi, amb augment de passatgers i guanys, i Barcelona encara no tenia una aerolínia que fos realment de baix cost. Cawley ha recordat que la mitjana de tarifes de la companyia se situa en els 32 euros.

Cawley ha afirmat que no entén les opinions desfavorable d'alguns sectors de l'economia barcelonina respecte a l'arribada de la seva companyia al Prat. Ha dit que aquests que no ho veuen amb bons ulls no saben el què ha passat a altres zones de l'Estat, en les quals Ryanair ha tingut una importància clau per a la recuperació del turisme. Barcelona es beneficiarà de l'arribada de l'aerolínia irlandesa, segons ha assegurat.

El directiu de la companyia aèria ha revelat que no ha rebut cap subvenció o ajut per part de la Generalitat catalana, tal i com va fer per tal que s'instal·lés als altres dos aeroports catalans en els que opera, Girona i Reus. Tampoc han aconseguit que Aena rebaixés el cost per operar al Prat. En aquesta línia, Cawley ha remarcat que la gestora d'aeroports estatal és "poc competitiva" i els costos d'operar a l'Estat espanyol són cars. Ha destacat sobretot el cost de personal a causa de l'elevat sou que cobren els controladors aeris, que són, segons ha dit, els més ben pagats d'Europa i els menys competitius.

Vint noves rutes per a dos milions de passatgers

A partir de setembre, Ryanair tindrà cinc avions operant des del Prat i operarà setmanalment 270 vols, amb deu rutes internacionals (Brusel·les, Cagliari, Dublin, Düsseldorf, Edimburg, Milà, Oslo, París, Roma i Venècia) i deu més, a destinacions de dintre de l'Estat (Gran Canàries, Eivissa, Lanzarote, Màlaga, Palma, Santander, Santiago, Sevilla, Tenerife i València). Això ha estat possible gràcies a una inversió de 350 milions de dòlars, que generarà 2.000 llocs de treball indirectes i 250 directes. Cawley ha assegurat que l'aerolínia creu que ara és el millor moment per entrar-hi al mercat barceloní, després d'haver-se consolidat a altres països i tenir presència a diferents aeroports estatals i catalans. Respecte a Reus i Girona, el vicepresident ha avançat que no es preveuen canvis a causa de l'entrada en funcionament de la nova base del Prat. Segons ha dit, a l'hivern es reduirà el nombre de vols des d'aquests dos aeroports, però com ja estava previst. Tot i això, ha comentat que esperaran a veure com funciona el mercat.

El vicepresident de Ryanair ha declarat que, quan van començar a operar a Girona, ningú, ni tan sols ells mateixos, pensaven que arribarien a tenir 50 milions de passatgers en aquest aeroport. I ha estat així gràcies als avantatges que ofereix una línia aèria de baix cost, segons creu. Per aquesta raó, l'entrada al Prat també és una oportunitat. La companyia ha calculat que en el primer any transportaran aproximadament dos milions de passatgers, però Cawley ha dit que espera que la resposta sigui bona i aquesta xifra vagi a més en els propers exercicis.

La consolidació del model 'low cost'

Segons ha dit Cawley en la roda de premsa en la qual ha donat a conèixer la noticia, Ryanair està present en altres aeroports que mouen un volum similar de passatgers que el del Prat. La qüestió important és, segons ha assegurat, aconseguir que l'operativa de l'aerolínia en aquesta infraestructura sigui eficient, tal i com ha passat en els altres. El directiu ha dit que el cost per operar-hi és només un euro o un euro i mig més car que per fer-ho a Girona. La clau és poder fer escales de mitja hora, ara que es faran servir ponts per accedit als avions, i reduir-ho fins als 25 minuts, si Ryanair aconsegueix permís per tal que els passatgers vagin caminant des de la terminal fins a l'aeronau.

Cawley ha destacat el fet que Ryanair s'ha convertit en la primera aerolínia europea i que la nova base del Prat consolida aquesta posició. Segons ha assegurat, la companyia aconseguirà incrementar el nombre de passatgers així com els guanys, gràcies al bon comportament de la demanda.

Oferta de celebració

Ryanair ha llançat una oferta per "celebrar" la seva entrada al Prat. Fins aquest dijous a la nit, la web de l'aerolínia oferirà bitllets a cinc euros per viatjar els dimarts, dimecres i dijous del mes de juny en més de 500 rutes al continent europeu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })