red.diariocritico.com

Al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona

El Saló Internacional de la Logística i la Manutenció espera rebre 50.000 visitants

Aplega més de 600 empreses del sector

La sisena edició del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL), que té lloc al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, ha aplegat més de 600 empreses del sector. Pel saló, que dilluns ha tingut la seva jornada inaugural, es preveu que hi passin uns 50.000 visitants. Aquestes xifres suposen repetir les de l'edició passada, una fita destacable, segons els membres de l'organització, en plena època de crisi. El president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat la cita. Montilla, a més de visitar diferents estands de les companyies expositores, ha entregat els premis SIL, juntament amb la secretaria d'estat de transports del Ministeri de Foment, Concepción Gutiérrez.

El SIL serà l'escenari de la presentació de més de 120 novetats en primícia mundial per part de les aproximadament 615 empreses del sector de la logística que hi participen. En l'edició anterior, el certamen va suposar un negoci generat de 2.100 milions d'euros. Els organitzadors, tot i no avançar xifres, calculen que, tenint en compte que el nombre d'expositors i de visitants estarà en la línia de l'any passat, el volum de negoci generat també se situï en nivells similars.

Aquesta any, per primer cop, el saló ha destacat una comunitat autònoma com a convidada. Es tracta del Principat d'Astúries, que, a més, ha rebut un dels premis SIL com a millor projecte logística nacional. El president asturià, Vicente Álvarez Areces, ha destacat en recollir el guardó que el principat no ha renunciat a projectes importants a causa de la crisi econòmica i que aquesta representa una "oportunitat". Segons ha dit, Astúries superarà la situació gràcies a la col·laboració entre els sectors públic i privat i al diàleg social.

Els guardons també han destacat el treball del director de fàbrica i logística operativa de Seat, Juan Ramón Rodríguez. El president del saló, Enric Lacalle, ha remarcat l'impuls que Rodríguez ha donat al ferrocarril i la seva utilització per transportar vehicles al Port de Barcelona així com mercaderies entre les instal·lacions de la companyia automobilística la Zona Franca i Martorell.

El director general de Tercat, José Mestre; l'empresa internacional Knapp AG; la companyia ATOX Sistemas de Almacenaje; el grup editorial Grupo Tecnopublicaciones i Grupo Diario; i l'autoritat portuària de Nàpols han estat els altres premiats en aquesta edició dels premis SIL.

Un saló de vocació internacional

Un 45% de les empreses que hi participen al certamen de logística són estrangeres. D'entre els 66 països presents al saló, destaca França, que és el convidat en aquesta edició. Per la seva banda, Itàlia hi és present amb un pavelló de 500 metres quadrats. Marroc, Panamà, Xina, Àustria, Líban, Suïssa, Mèxic, Turquia, Andorra, Bèlgica, Argentina, Alemanya, Algèria, Grècia, Holanda, Xile i el Regne Unit, entre altres, completen la llista de països amb representació al SIL.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios