red.diariocritico.com

Duia 20 anys a l'Ajuntament

Francesc Narváez no repetirà a les llistes municipals barcelonines

Francesc Narváez no repetirà a les llistes municipals barcelonines

Actualment és regidor de Mobilitat i del districte de Sant Martí

El segon regidor més veterà de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Francesc Narváez, no repetirà a la llista socialista després de 20 anys de regidor i haver completat cinc mandats des del 1991, per la qual cosa tornarà a exercir de funcionari, ha anunciat avui el mateix Narváez a els mitjans després d'haver-ho comunicat a l'alcalde, Jordi Hereu, i a la Federació barcelonina del PSC.

Narváez (Marchena, Sevilla, 1956) és regidor de Mobilitat i del districte de Sant Martí -càrrec que ha exercit durant 16 anys, i que l'ha fet sentir-se com "alcalde del poble"-, té responsabilitats a l'Àrea Metropolitana sobre medi ambient i el taxi, i després de la consulta de la Diagonal també es va convertir en portaveu socialista del consistori. El millor posicionat per substituir com a candidat socialista de Sant Martí per a les eleccions municipals del 22 de maig és David Escudé, que ha format part del nucli més pròxim de l'alcalde durant les primàries que s'han enfrontat a Hereu amb Montserrat Tura per la candidatura socialista als comicis. Després d'oficiar més de 2.400 casaments -potser "el polític que ha fet més casaments de Catalunya", ha dit- i governar amb tres alcaldes -Pasqual Maragall, Joan Clos i Hereu-, Narváez ha afirmat que el deixa per renovació i garantir la regeneració de la llista, i per no ser un "tap" a Sant Martí, un feu tradicionalment socialista on la seva marxa no creu que els suposi perdre vots. "A Sant Martí el relleu és molt conegut", ha assegurat Narváez, que va emigrar a Barcelona amb el tren anomenat 'El Sevillano' i porta més de 30 anys militant en el PSC, i ha explicat que fa uns dies va comunicar la seva decisió per carta a Hereu i al primer secretari de la Federació del PSC de Barcelona, ​​Carles Martí, que s'han sorprès però han entès el seu raonament. En la seva decisió no ha pesat l'aposta d'Hereu per incloure independents en els llocs prioritaris ni que pogués haver-se sentit poc recolzat aquest mandat, ja que li han donat més atribucions quan, per exemple, es va convertir en portaveu del PSC després de la dimissió de Carles Martí pel fiasco de la consulta la Diagonal. Compromís "indiscutible" amb Hereu "A mi sempre m'han tingut molt en compte", ha assegurat, i ara es dedicarà a acabar el mandat i a fer campanya perquè Hereu revalidi el càrrec -el compromís amb ell ha titllat d'"indiscutible"-, i després vol tornar com a funcionari del consistori: abans de ser regidor havia aconseguit el rang de director de servei, un dels més alts de l'escala funcionarial. Ha ironitzat que al costat del regidor Joan Puigdollers (CDC), que porta 22 anys al consistori i que repeteix a la llista de Xavier Trias per a les municipals, formen "part del patrimoni de l'Ajuntament", i ha recordat un moment memorable, els Jocs de 1992, i un altre dur, l'assassinat d'un urbà per part d'ETA, i ho és més perquè ell també va exercir de urbà. Narváez presideix també l'Entitat de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana i l'Institut Metropolità del Taxi i ha ressaltat que els casaments són l'únic acte en què ningú protesta després de 20 anys en càrrecs municipals i "sense caps de setmana", i amb una contradicció: ell mateix va aconseguir en un congrés del PSC que ningú pogués estar més de vuit anys en el càrrec, termini que supera de llarg.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })