red.diariocritico.com

Aquesta nit, a TV3

Enric Canals torna a recuperar la història antifranquista i dedica un documental al resistent Jesús Monzón

Enric Canals torna a recuperar la història antifranquista i dedica un documental al resistent Jesús Monzón

El periodista persisteix en l'objectiu d'esclarir el passat més proper

El periodista Enric Canals recupera, un altre cop, la història resistent contra el franquisme amb el documental Jesús Monzón, el líder oblidat per la història. El reportatge es podrà veure aquesta nit a TV3. No és la primera ocasió en què Canals poua en el passat del país en els seus relats d'origen real.

Enric Canals (a la imatge), a través de la seva productora Optim TV, ha recreat la vida de Jesús Monzón, un líder comunista que va ocupar diversos càrrecs durant la República y que va incentivar la resistència dels anomenats maquis contra el franquisme des del seu exili francès. Monzón va ser condemnat a 30 anys de presó i es va salvar de la pena de mort en exiliar-se a Mèxic l'any 1959. Per a elaborar la pel·lícula, Canals s'ha basat en el llibre escrit pel propi protagonista de la història. De fet, no és aquesta la primer vegada que el periodista es fixa en el fallit intent d'orquestrar un moviment actiu amb l'objectiu d'acabar amb la dictadura del general Franco. Ja l'any 2009, i des de la productora que llavors dirigia, Mercuri, va assentar les bases del documental Maquis, la guerra silenciada basada en els diversos textos que sobre la temàtica va escriure l'historiador sobre la matèria Ferran Sánchez Agustí, sobretot, El maquis a Catalunya. I, encara més, Enric Canals havia rescatat abans la memòria col·lectiva amb programes vistos a TV3 com Te'n recordes, Aquell 98 o Classificació ACR, sobre els expedients amagats del franquisme.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })