red.diariocritico.com

A través de l'Institut Català de Finances

La Generalitat contribueix a crear riquesa potenciant amb línies de crèdit el determinant sector turístic

La Generalitat contribueix a crear riquesa potenciant amb línies de crèdit el determinant sector turístic

No s'aprovarà cap projecte en el que no es percebi una clara implicació del sector privat

La directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro, ha anunciat aquest divendres que la Generalitat obrirà una línia de crèdit a través de l'Institut Català de Finances (ICF) destinat a pimes turístiques. Amb la mesura, la Generalitat contribueix a enfortir un dels sectors que aporta més riques a Catalunya i que és clau per a la lluita contra la crisi.

Aquesta línia de crèdit, la quantia de la qual es fixarà un cop aprovats els pressupostos, s'integrarà dins de la partida de la Direcció General d'Indústria, que depèn de la Conselleria d'Empresa i Ocupació. Durant un esmorzar amb professionals del sector, Muro ha recalcat que aquesta inversió ha de servir per dinamitzar les petites empreses del sector i fomentar la seva internacionalització. En aquest sentit, ha criticat la "cultura de subvenció exagerada" que s'ha anat practicant durant els últims anys, i ha avisat que no aprovarà cap projecte en què no hi hagi una implicació del sector privat. "Quan tots es juguen els diners les coses surten d'una altra manera", ha argumentat. Així mateix, ha defensat la importància d'aquesta col·laboració en un moment en què des de l'administració "no hi ha marge per poder actuar", ja que s'han d'assumir els compromisos adoptats en exercicis anteriors. Muro ha destacat que la Direcció General de Turisme només invertirà en promoció el 2011, i ha subratllat que ja s'estan estudiant projectes per a 2012. Fallida del portal web La directora general de Turisme també ha lamentat la fallida del portal web de l'Agència Catalana de Turisme, i ha assegurat que el seu restabliment és "una prioritat" per al Govern de la Generalitat, que està ultimant una segona auditoria sobre aquest assumpte. Marian Muro ha recordat que la creació d'aquest espai va comptar amb un pressupost de sis milions d'euros, i ha criticat que "no se li aconseguís donar una direcció" tot i excedir aquesta xifra.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })