red.diariocritico.com

Enumera les ocasions en què el Govern d'Hereu no ho ha fet

Xavier Trias vol que a l'Ajuntament de Barcelona s'acatin els acords presos per majoria

Xavier Trias vol que a l'Ajuntament de Barcelona s'acatin els acords presos per majoria

El cap de l'oposició municipal titlla de "prepotent" l'actitud del bipartit

Les alternatives al traçat del Tren d'Alta Velocitat, la negativa a que el parc d'atraccions del Tibidabo tingués una nova muntanya russa, buscar la cessió a la ciutat de l'edifici del Banc d'Espanya de plaça Catalunya o la creació d'un grup de treball destinat a aprovar les campanyes publicitàries institucionals. Totes aquestes iniciatives han gaudit de majoria al Ple de l'Ajuntament de Barcelona (és a dir, la suma de vots de PSC i ICV ha estat inferior a qualsevol combinació entre CiU, PP i ERC) i, en canvi han estat rebutjades, segons ha denunciat Xavier Trias. El cap de l'oposició i candidat a l'alcaldia per CiU té previst presentar en el Ple d'aquest divendres una proposició perquè tots els grups polítics es comprometin a respectar la voluntat majoritària en el proper mandat.

Aquest divendres, se celebra el darrer Ple de l'actual mandat a l'Ajuntament de Barcelona. El cap de l'oposició i candidat a futur alcalde per CiU l'afronta amb la voluntat d'aconseguir el compromís de la resta de grups de cara a que en el proper mandat es respectin les decisions preses per majoria municipal. En els darrers no sempre ha estat així, es lamenta Trias, que ha fet també una relació de casos en els quals la voluntat majoritària ha estat menystinguda. Xavier Trias ha explicat en roda de premsa que durant aquest darrer Ple CiU defensarà una proposició en què lamentarà que "el Govern en minoria de Jordi Hereu hagi actuat amb una gran prepotència, incomplint acords presos pel plenari del Consell Municipal o les diferents comissions". Aquesta proposició es desglossarà en tres punts. El primer fa referència a l'incompliment bipartit de mandats aprovats per majoria, el segon a la importància que complir els acords majoritaris té "davant la ciutadania de Barcelona, i en expressió de la seva voluntat democràtica a l'interior de les institucions democràtiques" i el tercer és l'esmentada voluntat de que "els mandats aprovats per majoria del Consell Municipal siguin respectats en la seva aplicació per part de l'Alcalde i el seu govern municipal".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })