red.diariocritico.com

Dona'M Cine 2010-2011

Es lliuren els premis a les guanyadores del primer concurs de documentals de dones sobre dones

Es lliuren els premis a les guanyadores del primer concurs de documentals de dones sobre dones

"Escúchame", documental de Mabel Lozano, ha estat el guanyador

El documental de Mabel Lozano, "Escúchame", ha estat el guanyador del primer concurs Dona'M Cine, segons el veredicte del jurat. D’altra banda també s’han concedit mencions especials a "Violeta", de Viviana Bohórquez Monsalve, i a "Heroínas" de Cristina Trenas Martín.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a la sala d’actes del Pati Manning, actual seu del CERC (Centre de recursos Diputació de Barcelona) el divendres 18 de març, a partir de les 18,30 hores, i fins a les 21 hores, i el dissabte 19, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. Dona'M Cine és un projecte audiovisual impulsat per l'Associació Entrepobles / Entrepobles / Entrepobos / Herriarte, que treballa en cooperació solidària des de fa més de 20 anys, i la productora Doble Banda, amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social. A Dona'M Cine s’han volgut visibilitzar els somnis i revoltes de les dones que, al llarg de la història, s'han compromès en la defensa dels drets de les dones, entesos en un sentit ampli com a drets socials, econòmics, polítics, culturals, però també sexuals i reproductius. També volem donar valor a tot aquest esforç, realitzat en gran mesura des de l'impuls del feminisme, una contribució fonamental a la democràcia, la justícia social, i l'eradicació de totes les formes de violència masclista i patriarcal. El jurat del concurs ha considerat que calia concedir el primer premi al curtmetratge "Escuchame" per la seva qualitat cinematogràfica, tant tècnica com artística i per la seva originalitat a l’hora de denunciar l'abús que pateixen moltes dones en el món: "El seu punt de vista ens situa com a testimonis directes d'una realitat d'explotació sexual invisibilitzada". Després del visionat dels quaranta curtmetratges seleccionats, el jurat també ha volgut destacar dues obres molt bé situades a la selecció i atorgar una menció especial a "Violeta", curtmetratge que a través de l'animació com a plantejament visual i en forma de conte ens parla de la situació de violència que pateixen moltes dones colombianes a causa del paramilitarisme, relatat d'una manera estèticament impecable. També s'ha volgut concedir una menció especial al documental "Heroínas", que a través d'un diari de viatge personal, proposa anar més enllà de la solidaritat, tot reconeixent  la tasca civilitzadora de les dones en el món. El jurat ha estat format per Cynthia Judkowski, Llum Quiñonero, Mamen Briz, Maria Dolors Comas, d’Argemí, Maria Jesús Pinto, Marta García, Nuria Pérez de Lara, Roser Oliver i Olivella, Tona Gusi Amigó i Yolanda Olmos Ruíz, comunicadores, cooperants i expertes en cinema i audiovisuals, provinents de Catalunya, l'Estat Espanyol i Llatinoamerica.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })