red.diariocritico.com

Compra la firma Camryn

Ficosa amplia negoci als Estats Units de Nord-Amèrica

Les properes expectatives de la firma catalana passen per ampliar presència al mercat asiàtic

El fabricant espanyol de components per a automòbils Ficosa ha adquirit l'empresa nord-americana Camryn, especialitzada en la producció de retrovisors i amb una facturació anual d'uns 50 milions de dòlars (36,2 milions d'euros al canvi actual).

Així ho han anunciat en una trobada amb els mitjans el president i el conseller delegat de Ficosa, Josep Maria Pujol i Xavier Pujol, respectivament, els quals han avançat que aquesta operació permetrà a la multinacional espanyola elevar un 20% la seva facturació als Estats Units i Mèxic , així com diversificar la seva cartera de clients.

La corporació ha explicat que amb aquesta operació, Ficosa ja compta amb tres empreses nord-americanes integrades en el seu negoci, després de la compra de Delbar el 2008 i d'IMIC el 2010, com a part de la seva estratègia de reforçar la seva posició en la regió d'Amèrica del Nord, on la signatura preveu que facturar 250 milions d'euros el 2015.

A més, Ficosa espera un fort creixement del seu negoci a Àsia, de tal manera que aquesta regió proporcionarà el 30% de la seva facturació en un termini de cinc anys.

El grup ampliarà la seva presència amb dues noves unitats productives, que complementaran la fàbrica xinesa de Xangai, que actualment està en procés d'expansió.

Perspectives de futur

La nova Ficosa té previst reorientar la seva activitat cap a l'electrònica, i la recent compra de la planta de Sony a Viladecavalls (Barcelona) propiciarà aquest canvi.

L'empresa pretén crear un centre tecnològic internacional per a l'automòbil, l'electrònica i l'energia en aquestes instal·lacions, en què treballaran 600 enginyers.

La firma ha apuntat que mantindrà dos centres d'excel·lència a Sòria, on es fabriquen retrovisors, i a Rubí (Barcelona), que estarà centrat en energies renovables.

Ficosa ha explicat que ha incorporat a la seva plantilla, formada per 7.000 treballadors, els 900 treballadors de la factoria de Sony a Viladecavalls (Barcelona).

Josep Maria Pujol ha afirmat que l'adquisició de la factoria de Villadecavalls "ha estat sens dubte una operació clau per Ficosa i un exemple de referència a l'hora de gestionar amb responsabilitat social la sortida d'una multinacional d'un país i la reconversió de la seva activitat ".

Com a part de la reconversió de la companyia, el grup ha afegit als seus tres unitats operatives: Automòbil, Vehicle Comercial i Tecnologies, dues noves divisions, com són Renovables (desenvolupa productes per a la millora de l'eficiència energètica) i Enginyeria, que és el resultar de la aliança d'empreses amb Comsa Emte.

El conseller delegat de la firma ha assegurat que la nova Ficosa "és una companyia més forta i amb major projecció futura".

"Els nostres esforços se centren ara a realitzar una sèrie d'operacions que ens permetin desplegar els cinc eixos estratègics del grup", ha especificat: globalització, diversificació de clients, innovació, eficiència operacional i enfortiment financer.

2011, un any per augmentar benefici

La multinacional espanyola va registrar un benefici net de 20 milions d'euros durant el passat exercici, cosa que va suposar una progressió en comparació amb les pèrdues netes de 45 milions d'euros de 2009.

Per a aquest exercici la signatura espera, si les condicions es mantenen segons les seves previsions, millorar els resultats de 2010.

A més, Xavier Pujol ha apuntat que per al present exercici l'estimació de l'empresa és obtenir una xifra de negoci d'uns 1.000 milions d'euros, el que suposarà un augment del 27,8% en comparació amb la xifra de negoci de 782 milions de euros de l'any anterior.

Per finalitzar, el president de Ficosa ha indicat que de moment no entra en els plans corporatius iniciar la seva cotització en borsa, encara que ha assenyalat que aquesta situació es produirà en un termini mitjà i llarg, "perquè és l'única manera de gestionar aquest creixement ".

La companyia estima que la producció mundial d'automòbils es situarà el 2015 en una xifra anual de 100 milions d'unitats. D'aquest total, segons Ficosa, 50 milions d'unitats es fabricaran a Àsia i, d'aquestes, 26 milions a la Xina.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios