red.diariocritico.com

Indicadors socioeconòmics i laborals publicats pel CTESC

L’alumnat d’FP a Catalunya s’incrementa cada any un 5,2% mentre que a Espanya creix un 2%

La formació professional s’incrementa fins superar, el curs 2009-10, l’alumnat del batxillerat

L’evolució de l’alumnat que cursa batxillerat i FP inicial (grau mitjà i grau superior) els darrers deu anys és similar a Catalunya i Espanya, si bé amb certes diferències. Així, l’alumnat del batxillerat decau l’1,7% anual a Catalunya (l’1,6% a l'àmbit estatal) però al llarg dels anys la davallada es desaccelera progressivament i finalment creix a partir del curs 2007-08. En canvi, l’alumnat d’FP inicial té creixements positius al llarg de la dècada, en incrementar de mitjana el 5,2% cada any a Catalunya, i el 2% a Espanya. El creixement de l’alumnat d’FP inicial es desaccelera fins el curs 2005-06, curs en què torna a incrementar, fins i tot de manera més intensa que a l'àmbit estatal. Aquesta davallada ve motivada pel descens de l’alumnat del batxillerat i no pel de la formació professional, que incrementa progressivament fins superar, el curs 2009-10, l’alumnat del batxillerat. Cal tenir en compte però, que en l’FP inicial s’inclouen també els cicles formatius de grau superior, que no són alternatius al batxillerat (com poden ser-ho els de grau mitjà), sinó que els de grau superior pertanyen a un nivell formatiu més alt i exigeixen per accedir-hi el títol de batxillerat. Els cicles s’han agrupat pel seu caràcter professionalitzador.

 

 

 

 

 

 

 

Font: CTESC

Pel que fa a la distribució per sexe de l’alumnat, en el batxillerat es manté estable: el curs 2000-01 les noies són el 55,5% del total i el 54,2% el curs 2009-10, si bé en l’FP incrementen el seu pes: en el mateix període, passen del
37,7% al 42,6% en els cicles formatius de grau mitjà i del 46,3% al 55,4% en els de grau superior.

En l’àmbit estatal, la situació és similar a la descrita per Catalunya, amb dues diferències: d’una banda, al llarg del període analitzat no es recupera el total d’alumnat que cursa educació secundària postobligatòria; i de l’altra, l’alumnat de formació professional no supera el que opta pel batxillerat, tot i que s’hi apropa.

Aquestes dades han estat publicades en la darrera publicació digital ‘Indicadors Socioeconòmics i Laborals ‘ del CTESC (Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya), on es fa un estudi exhaustiu sobre la taxa de variació de l’alumnat de batxillerat i Formació Professional inicial de Catalunya i Espanya des del curs 2001-2001 fins el 2010-2011.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })