red.diariocritico.com

Creadora de l'escultura que agermana Barcelona amb Berlín

L'artista barcelonina Magels Landet exposa a San Francisco la seva obra 'Eyes & Leaves- Flowers' i es prepara per Colònia

L'artista barcelonina Magels Landet exposa a San Francisco la seva obra 'Eyes & Leaves- Flowers' i es prepara per Colònia

La seva inquietud l'ha dut a experimentar en disciplines diverses

L’artista barcelonina Magels Landet exposa a San Francisco la seva darrera obra, 'Eyes & Leaves- Flowers'. L’exhibició, a la galeria Art People, oberta des d'aquest dimarts fins final de mes, recull diverses peces fruit de la interrelació entre l’art i la natura, faceta en que Landet s’ha especialitzat als darrers anys.

'Eyes&Leaves-Flowers' és el resultat de la inspiració trobada per l’artista en un viatge a l‘illa jardí de Kaui, a Hawai, on la va atreure la confluència dels colors i la força de la natura.

Aquesta nova irrupció de Magels Landet a la ciutat californiana –on ja havia exposat en anys anteriors- la consolida com a artista reconeguda internacionalment. L’any 2009 va dissenyar l’escultura "Còsmic unió" que es troba a la avinguda Catalunya de Colònia (Alemanya) amb motiu del 25è aniversari de l’agermanament entre ambdues ciutats. A més, prepara per l’any vinent a l’ajuntament de Kalk, a la mateixa capital de Renania-Westfàlia, una exposició fotogràfica sobre l’equinocci amb aportacions de diferents artistes.

Landet justifica aquesta harmonia entre l’escultura (la seva dedicació inicial) i la fotografia perquè al seu entendre "hi ha dos tipus d’artistes: el que reflexiona, fa el discurs i després realitza l’obra, i altres, com jo mateixa, que primer intuïm, fem l’obra i després reflexionem sobre la mateixa. El que m’apassiona de la fotografia és la diversitat de matisos i d’instants, per això la fotografia és un art".

La inquietud intel·lectual i les ganes d’innovar han dut Magels Landet a experimentar amb disciplines diverses. Per exemple quan, per encàrrec de la Universitat Politècnica de Catalunya, va unir l’art i la robòtica en els projectes "El comunicador" i "trayectorias de ilusión".

"Sempre m’ha interessat interrelacionar l’art amb diverses disciplines, per exemple la tecnologia i la robòtica: les escultures es bellugaven, eren autèntics robots", comenta l’artista, que alhora es feia aquestes tres preguntes: "els ens aconseguiran obtenir el seu propi espai? S’integraran entre nosaltres? Formaran part de la nostra societat? El que jo intuïa fa quinze anys està passant ara: els robots tindran sensacions, empatia…". "Era la robòtica portada a la màxima emoció, a l’amor", conclou.

L’exposició sobre l’equinocci que Landet prepara per l’any vinent a Alemanya tracta de projectar a l’espectador "l’equilibri entre el dia i la nit, el blanc i el negre, l’equilibri entre forces i aquell descobriment d’un premi Nobel que traçava el vuit muntat en bicicleta. El vuit és l’equilibri". Què pretén amb aquesta mostra l’artista? "Extrapolar aquest equilibri a la societat, mitjançant un projecte entre art, tecnologia, ciència i societat"

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios