red.diariocritico.com

Pancartes amb el lema 'Patrimonio sindical, YA!'

Manifestants de la CGT tallen la Via Laietana per protestar pel seu desallotjament de les dependències que ocupaven

Manifestants de la CGT tallen la Via Laietana per protestar pel seu desallotjament de les dependències que ocupaven

El sindicat es queixa que no li ha estat concedit l'espai que al seu parer li correspon per dret

Més d'un centenar de militants de la Confederació General del Treball (CGT) s'han manifestat aquest dilluns des de primera hora del matí per protestar pel desallotjament que s'ha dut a terme a la planta número 8 de l'edifici situat al número 16-18 de la Via Laietana de Barcelona. Els manifestants, sota una pancarta amb el lema 'Patrimonio sindical YA!' i agitant banderoles de la CGT, han sortit a tallar el trànsit del carrer cridant 'CCOO sindicat traïdor'. El sindicat es queixa que no li ha estat concedit l'espai que al seu parer li correspon per dret, que equivaldria a una planta de l'edifici on s'allotja la seva seu. És per això que CGT ha ocupat un nova planta de l'edifici.

El patrimoni sindical acumulat a la Via Laietana està repartit en diferents plantes de l'edifici del número 16-18. El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) ocupa des de la planta número 1 fins a la número 6, la UGT ocupa les 7 i 8 i la CGT la 9.

La UGT ha traslladat la seu recentment a un altre edifici, i ha deixat lliures els locals que l'Ajuntament de Barcelona li havia cedit en aquest immoble de la Via Laietana. La CGT va iniciar negociacions amb el Ministeri de Treball per mirar d'instal·lar-se en una de les dues plantes desocupades, però 'encara ara no hem rebut cap resposta, ni en positiu ni en negatiu, per part del Ministeri', ha declarat un portaveu de la CGT, Carlos Navarro.

El passat 27 d'abril es va informar des del Ministeri que aquest espai no havia estat cedit a ningú i que s'havia traslladat la decisió de cessió a la Comissió Consultiva del Patrimoni Sindical, que deliberaria el resultat el proper mes de setembre. Després de ser-ne informada, la CGT va decidir ocupar, el passat 1 de maig, la planta número 8 de l'edifici.

Membres de la CGT han explicat a l'ACN que han vist un document signat en data del 27 d'abril on s'estipulava que les plantes 7 i 8 havien estat cedides a CCOO.

Degut a aquest incident, CCOO hauria tapiat el quadre de llums de l'edifici de la CGT, segons han indicat membre d'aquest sindicat, i en resposta la CGT ha encadenat les portes de la sortida d'emergència de l'edifici de CCOO.

Pels volts de dos quarts d'onze d'aquest dilluns al matí, la policia ha intervingut per tallar les cadenes, però no ha calgut perquè, després d'uns moments de tensió, els membres del sindicat han accedit a alliberar la sortida d'emergència. Després de fer-ho han tornat a tallar el trànsit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })