Noticias

L'Ajuntament, finalment, posa ordre a les estàtues de La Rambla

Es reduirà el nombre de 25 a 15

El filtre de selecció tindrà en compte aspectes relacionats amb un perfil contrastadament artístic dels sol·licitants

Lunes 03 de enero de 2011

El Districte de Ciutat Vella de Barcelona ha obert el procés per seleccionar el personal que estarà autoritzat a exercir d'estàtua humana a la Rambla, una regulació que començarà previsiblement al febrer, quan només poden actuar 15 al mateix temps davant de la mitjana de 25 actuals.



Segons ha informat l'Ajuntament, la zona on es podran posar les estàtues, que portaran un carnet acreditatiu, s'ha ampliat després estimar les legacions a la nova regulació, i se situa entre els carrers Arc del Teatre i Bonsuccés. En la proposta inicial es restringia a Arc del Teatre-Pla de la Boqueria.

A cada emplaçament es fixaran dos torns - el de matí (de 10 a 16 hores) i el de la tarda (de 16 a 22) -, de manera que poden actuar un total de 30 estàtues. A cada persona li correspondrà alternativament un mes torn de matí i el següent, de vesprada.

El procés de selecció ha començat aquest dilluns i s'allargarà fins al 20 de gener, període en què es podrà aportar la documentació perquè una comissió de valoració -formada per càrrecs del Districte i de l'associació Amics de la Rambla- assigni punts a cada sol·licitud i després es sortegin les ubicacions entre els que treguin almenys 4 punts sobre 10.

Els punts s'obtenen mitjançant la valoració del currículum de cada sol·licitant. Es tindrà en compte l'experiència i la formació, com cursos, participació en muntatges teatrals professionals o concursos d'estàtues. Els tallers relacionats amb l'art dramàtic o les arts escèniques també seran determinants.

Una vegada acabada aquesta fase, el Districte anunciarà la data i el lloc on es realitzarà el sorteig públic en el qual s'assignaran els punts i els torns corresponents. Les persones seleccionades rebran un carnet acreditatiu que es renovarà anualment i que serà personal i intransferible.

Com a condicions de l'Ajuntament, les estàtues no podran pressionar els vianants, no podran usar música ni el mobiliari urbà, ni fer res que amb la seva actuació i vestuari atempti contra la dignitat de les persones o ofengui als ciutadans. Tampoc podran utilitzar màscares.