https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha martes, 26 de abril de 2011

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Se presentan los candidatos para el 22-M

Los socialistas creen que la postura 'popular' les beneficia en las urnas

Este martes se presentan oficialmente las listas electorales de la coalición independentista vasca Bildu, que incluye a candidatos de la izquierda abertzale ligada al mundo batasuno. La Fiscalía y la Abogacía del Estado, sirviéndose de un demoledor informe de la Guardia Civil, pedirá la impugnación de las listas de la coalición, pero las circunstancias han llevado a otra guerra PP-PSOE que pone en entredicho, otra vez más, el llamado Pacto antiterrorista.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Justicia insiste en lo complicado de la situación

El PP ya tiene la situación que buscaba: el Gobierno dice que no puede actuar completamente contra Bildu al ser una coalición y no un partido, así que los 'populares' esgrimirán el argumento de que desde el PSOE no se quiere ilegalizar unas listas vinculadas, según los informes policiales, con el mundo batasuno.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Presentación estelar

Sony, un rezagado en el mercado en auge de aparatos multimedia de pantalla táctil, ha presentado sus primeros 'tablets' en un ambicioso intento de alcanzar el segundo lugar en un mercado creado y aún dominado por el iPad de Apple. Serán los primeros dispositivos de esta clase con certificado PlayStation.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
'La Estrategia 2020 como prioridad nacional'

El secretario general de UGT, Cándido Méndez, se une al debate 'España 2020' con el objetivo de señalar los cambios que necesita nuestro país de cara a los próximos años. Méndez da un repaso a los objetivos comunitarios englobados en la Agenda 2020 y reclama al sector privado un compromiso real con la estrategia para sortear la crisis con una clara vocación europeísta.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Increment de l'1'8 per cent vist el mateix mes de 2010

A Espanya, el terme mitjà de percepció són 802,26 euros mensuals

Catalunya ha tingut 1.573.902 perceptors d'algun tipus de pensió a l'abril de 2011, la qual cosa suposa un increment de l'1'8 per cent en relació al mateix mes de 2010. La quantitat mitjana percebuda, de 827,75 euros, suposa un augment del 3,4 per cent en relació al mateix període de l'any anterior. Pel que fa Espanya, la mateixa mitjana és de 802,26 euros, és a dir, un augment interanual del 3,3 per cent.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias


Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Se inicia una 'semana de pasión' para Fiscalía y Abogacía

- Sólo el 1 % de los ‘independientes’ inscritos en Bildu tiene lazos directos con Batasuna | La Ertzaintza cree que son 40 candidaturas
El Gobierno reconoce que no tiene fácil impugnar todas las candidaturas de Bildu para las elecciones del 22 de mayo, pero aún así la Fiscalía y la Abogacía pedirán este miércoles la ilegalización de todas las listas. Tienen dos días para presentar los documentos, pero no saben qué dirá el Supremo –muy dividido desde la ilegalización de Sortu- entre el viernes y el sábado, y mucho menos el Constitucional, al que recurrirá Bildu. Sólo el 1 % de las candidaturas están conectadas directamente con Batasuna-ETA. ¿Serán argumentos suficientes para anular las candidaturas? Nos enfrentamos a una semana de pasión para el Gobierno.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
La qüestió de l'Impost de Successions, ajornada

Una Proposició de Llei d'Igualtat i la reforma legislativa de l'Autoritat Catalana de la Competència, també seran debatudes

El dia 6 de maig comença la campanya de les eleccions municipals, que està destinada a marcar l'agenda política del tram mitjà del mes en qüestió, fins el dia 20 en què s'acabarà. Abans de l'inici, però, el Parlament abordarà un tema espinós com és el contracte d'immigració que ha d'exigir una sèrie de requisits per a tot forà que vulgui residir a Catalunya. La Proposició de Llei, impulsada pel PP, té difícil prosperar, a causa de quatre esmenes a la totalitat presentades. D'altra banda, aquest divendres es coneixeran els trets bàsics dels Pressupostos de la Generalitat per al 2011, que el Govern explicarà als grups parlamentaris.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias
A la localitat lleidatana de Sant Salvador de Todó

La troballa permet recuperar "tant la raça com la cultura associada", afirma l'associació Slow Food

L'associació Slow Food ha comprat a un pastor de Sant Salvador de Todó (Lleida) un ramat amb 22 exemplars de cabra catalana, una raça autòctona que es va donar per extingida el 2005, segons ha confirmat l'entitat a Europa Press.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias

Martes 26 de abril de 2011
Noticias

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
L'any 2010

Ràdios i televisions, principals àmbits contribuents gràcies als increments que han generat

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) va recaptar el 2010 a Catalunya 63,4 milions d'euros, cosa que representa un 7,36 per cent més que l'any anterior, un augment que els seus responsables atribueixen a les regularitzacions amb gremis, empreses i entitats que tenien problemes de pagament amb la crisi.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Amb vies alternatives on no té competències

Felip Puig diu que l'"espectacle" que es veu en alguns carrers i carreteres no és part del sistema de valors ni de civisme catalans

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha detallat avui que volen homogeneïtzar les ordenances de civisme que han impulsat diversos ajuntaments sobre prostitució per donar "major cobertura" a tot el territori a través dels Mossos d'Esquadra i el departament.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Per a superar problemes de finançament

Tres línies de crèdit incidiran, respectivament, en la internacionalització, la innovació i la creació d'ocupació

El Govern ha donat llum verda aquest dimarts al Pla d'Activitat Creditícia de l'Institut Català de Finances (ICF) amb un pressupost de més de 2.200 milions destinat a empreses catalanes, perquè puguin optar a línies de crèdit que els permetin superar els seus problemes de finançament.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Amb una crescuda del 20 per cent al febrer

El dèficit comercial baixa en un 26,3 per cent

Les exportacions catalanes de mercaderies van créixer més d'un 20 per cent al febrer, fins als 4.342.000 d'euros, fet que suposa un 25,3 per cent del total de les exportacions espanyoles, segons dades del ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.


Martes 26 de abril de 2011
Noticias

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Dentro del caso Gürtel

La Sala de lo Civil y Penal del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha aceptado incorporar a la conocida como 'causa de los trajes' a Francisco Correa, Pablo Crespo y Álvaro Pérez --cabecillas de la trama Gürtel-- por los supuestos regalos que hicieron al presidente de la Generalitat, Francisco Camps, al ex secretario general del PPCV y diputado, Ricardo Costa, al ex vicepresidente de la Generalitat Víctor Campos, y al ex jefe de gabinete de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
El dueño del bar Faisán comparece ante el juez

El dueño del bar Faisán, Joseba Elosua, ha negado este martes que el inspector de la Brigada de Información de Álava, José María Ballesteros, fuera la persona que le entregó el teléfono móvil desde el que se le alertó de una operación policial contra el aparato de extorsión de ETA, el 4 de mayo de 2006, han informado fuentes jurídicas.

Martes 26 de abril de 2011
Noticias
Evoca una situació al 2003 "pitjor" que l'actual

Proposa tancar els debats pendents al Consell Interterritorial

L'exconsellera de Salut Marina Geli no diu que no s'hagin de fer retallades, si cal, en el camp sanitari. El que passa és que "retallar sense model indiscriminadament pot malmetre resultats i ser més car en el futur. I cal pactar". De fet, ella mateixa reconeix que, el darrer any del tripartit, es van "abaixar salaris", però també que "des del 2003 s'inicien reformes estructurals per disminuir la demanda", circumstància que cal assumir també com una reducció efectiva, per bé que, en aquest cas, el principal afectat ha estat l'usuari de la sanitat pública més que els professionals de la mateixa. En qualsevol cas, i tornant a 2003, Geli assegura amb números a la mà que la situació era pitjor que la que va tancar 2010. Aquell any, "el dèficit era de 1.850 milions d'euros. Abans estàvem pitjor, i fins i tot s'havia deixat de pagar nòmines alguns mesos. No és cert que s'hagi invertit massa en equipaments", explica Marina Geli en un article publicat aquest dimarts a El Periódico. Com a solució final proposa "tancar urgentment el debat de l'equitat, la qualitat i la suficiència financera al Consell Interterritorial.