https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha jueves, 30 de diciembre de 2010


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Mobilització en defensa del català

Aquest text del 'Manifest dels nous catalans en defensa de la immersió lingüística', va ser aprovat la nit de dimarts a Barcelona. Els primers 75 signants encapçalen la recollida de signatures que es farà en les properes setmanes arreu del país, entre nous catalans que volen deixar clar davant tot Catalunya la defensa del català, com a llengua pròpia del país i reclamar el manteniment del sistema d'immersió lingüística a totes les escoles de Catalunya.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias

Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias

Nuestros anti-premios son ya reconocidos en la prensa nacional por el varapalo que nuestros lectores, ciudadanos procedentes de toda España, otorgan a los personajes públicos que consideran 'dignos' y merecedores de tal galardón. En este 2010 hemos vuelto a conceder cuatro categorías, una de Nacional, otra de Internacional, otra de Economía y una última de Deportes. Aquí están los 'premiados', que llegan, como siempre, en la señalada fecha del 28 de diciembre, Día de los inocentes.

Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Cabeza de cartel para las autonómicas

El Comité Electoral Nacional del Partido Popular aprobará esta tarde los 'número 1' del PP a las elecciones autonómicas del próximo 22 de mayo y se desvelará por fin si el ex ministro de Fomento Francisco Álvarez-Cascos encabeza o no la lista por Asturias, informaron fuentes 'populares'.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
El presidente sólo promete sudor y lágrimas para 2011

 El Gobierno mantendrá la edad de jubilación a los 67 años, "gradualmente"
"¿Qué hace falta un gran pacto? Puede ser un gran pacto o un pacto sobre temas. No sé si un gran acuerdo, pero espíritu de acuerdo, sí"
Categórico, rotundo: habrá reforma de pensiones sobre la base de los 67 años, aunque será de forma gradual entre 2013 y 2027. Lo ha confirmado el presidente Rodríguez Zapatero en su balance de fin de año. Zapatero sabe que se 'la juega', pero su Gobierno hará cueste lo cueste las reformas estructurales que "necesita España": "El Gobierno del Partido Socialista va a sacar las reformas. Sabe que se la juega, pero las va a hacer por España". En una rueda de prensa multitudinaria, Zapatero se negó a hablar de su propio futuro político -"no es el momento ni el lugar'-, pero pidió "responsabilidad" a empresarios y sindicatos y, sobre todo, a Mariano Rajoy y al PP, sobre los que admitió que, ahora sí, buscará la posibilidad, si no de un gran pacto global, sí de pactos sectoriales.

Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
El líder del PP también hace balance del año

Mariano Rajoy no esperó a ver el balance que casi a esa misma hora iba a hacer el presidente del Gobierno y compareció en la sede nacional del PP diez minutos antes que Zapatero. Pero, lejos de presentar un panorama demoledor, en esta ocasión el líder de la oposición mostró su lado más 'moderado' y tendió la mano al Gobierno al que anunció el apoyo del PP en todas las iniciativas que le parezcan "razonables" y sean “buenas para España” puesto que lo que más le "preocupa" es que “la factura” que nos deje la crisis “sea la menor posible”. Rajoy insistió en la necesidad de acometer todas las reformas que están en marcha  aunque incidiendo en que la más urgente es la del sistema financiero, especialmente, la situación de las Cajas de Ahorros. A su juicio,  no se puede perder un año más porque la situación es muy grave y hay que alejar el 'fantasma' del rescate de España .

Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Antic projecte de CiU

El tripartit havia preferit optar per les dessaladores

El nou conseller d'Agricultura i Medi Rural, Josep Maria Pelegrí, ha indicat que no descarta el transvasament d'aigua del riu Roine (França) a Catalunya com a solució definitiva a la sequera.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Conferencia 'PS3:Epic Fail'

Sony podría haber cometido el mayor fallo de seguridad jamás registrado en una consola. Durante una conferencia en el 'Chaos Communication Congress', celebrada en Berlín, distintos programadores independientes han anunciado que disponen de las claves de seguridad de la consola de Sony. Gracias a estos códigos los usuarios podrían utilizar software casero y copias de juegos en sus consolas sin que Sony pueda realizar ningún tipo de acción para impedirlo. Un fallo a la hora de proteger el firmware de la consola parece el origen de la filtración.

Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Un conseller que demostra l'obertura de mires del Govern Mas

"Si el PSC té la necessitat de que retorni el carnet, jo no deixaré de ser qui soc", afirma

El nou conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha admès aquest dijous que se sent "socialista", que els seus principis segueixen sent els mateixos, i que "aviat" abandonarà la militància del PSC, com li ha demanat el partit.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
'Un rancio en Nueva York'


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias

Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Segons ha anunciat Irene Rigau

Podran ser els set darrers dies de febrer o els primers de març

La Generalitat mantindrà aquest curs, en línies generals, la setmana blanca escolar, que té previst eliminar, per evitar "confusió" i facilitar les coses a les escoles i instituts que la tenen programada, com reclamava recentment la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac).


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Descoberta arqueològica

Les restes trobades formen part d'un dels quatre baluards defensius que tenia la construcció

Els treballs arqueològics duts a terme per a la reconstrucció del Castell de Montjuïc han deixat al descobert unes restes del fortí, anteriors a la construcció del castell. El responsable d'arqueologia de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Puig, ha explicat en roda de premsa que les restes daten de 1640 (mentre que el castell va ser construït entre 1753 i 1779) quan els habitants de la ciutat van edificar una construcció defensiva per aturar les tropes castellanes de Felip IV, que pretenien envair la ciutat. "És una construcció molt senzilla i construïda, segons les cròniques, en només 30 dies", ha destacat.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Entre les 22.30 hores de divendres i les 9.30 hores de dissabte

Es preveu realitzar aproximadament unes 2.500 lectures d'alcoholèmia

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit (SCT), han de fer 72 controls d'alcoholèmia i detecció de substàncies estupefaents a Catalunya durant la nit de Cap d'Any per garantir la seguretat viària a les carreteres.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Vincularan la seva activitat a negoci

També s'augura un augment del zel per la privacitat que farà caure l'ús de les xarxes socials

El professor de màrqueting electrònic d'Esade Marc Cortés ha elaborat un document al costat de 40 especialistes que pronostica que a partir del 2011 s'acabarà la cultura de la gartuïtat a les xarxes socials més concorregudes, com Twitter o Facebook, que començaran a cobrar a aquelles empreses que utilitzin els seus serveis.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Vol garantir que les ajudes de Madrid són les que han de ser

Cleries afirma que "si hem volgut autogovern, no podem quedar enrere en l'atenció a les persones que més ho necessiten"

El nou conseller de Benestar i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, ha anunciat que impulsarà una norma catalana per gestionar la implementació de la Llei de Dependència, per tal d'agilitzar els tràmits i optimitzar els recursos.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat

Afirma que es manté "la incomprensió, i més d'una vegada la hostilitat, cap a la seva identitat col·lectiva, cultura i lingüística"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat en el seu missatge de Cap d'any la voluntat de Catalunya d'aspirar a majors cotes d'autogovern perquè "estima la llibertat", a més de reivindicar un tracte fiscal més just i un respecte per la identitat catalana.


Jueves 30 de diciembre de 2010
Noticias
Autonómicas 2011

  El Comité Electoral Nacional del PP ha acordado esta tarde proclamar a Isabel Pérez Espinosa como candidata popular a la Presidencia de Asturias en las elecciones autonómicas del próximo 22 de mayo. Esta decisión supone la marginación del ex-vicepresidente Francisco Alvarez Cascos, quien se había ofrecido a ser el candidato de su partido en el Principado.