https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha martes, 30 de noviembre de 2010

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
La incògnita de les eleccions

El futur president català relaciona el joc amb el Petit Príncep, la seva edat, les lletres de 'Catalunya' i el nombre de presidents catalans

La qüestió ha mantingut en el suspens a tot Catalunya: Què significaven les nou banderes catalanes que acompanyaven Artur Mas durant la campanya?. La resolució de l'enigma ens apropa a aquell univers creat per David Lynch a la sèrie que, potser, va iniciar el camí de la televisió actual: Twin peaks on les incògnites s'anaven descobrint arran de la suma de resolucions atomitzades. Combinat, tot plegat, això sí, amb alguna cosa semblant a les claus enigmístiques que constantment ens proposa el 'verbívor' Marius Serra. Qui, per cert, temps enrere havia especulat amb el significat de la proposta.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
La gira empezará en Madrid

El séptimo espectáculo que traerá El Circo del Sol a España, 'Corteo', es tan "gigantesco" que ha tardado los cinco años que lleva de gira por el mundo en "asentarse" pero cuando llegue el próximo abril, esta producción, un cortejo poético situado "entre el cielo y la Tierra", estará en su "momento dulce".

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Continúa el terremoto por las filtraciones

Se quiso evitar que el juez Garzón llevara algunos casos complicados para no 'enfadar' a este país
La Embajada yanqui hizo cerrar causas en la Justicia española contra sus militares y políticos

Uno de los múltiples informes que se siguen conociendo de Wikileaks, web que ha conseguido documentos de la diplomacia norteamericana, sacude especialmente a la Justicia española y habla algo mal de ella. En un determinado informe se asegura que las instituciones jurídicas y poderes judiciales incluso evitaron que el juez Garzón se hiciera con casos como el de las torturas de Guantánamo para no enojar al aliado yanqui.

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Gran triunfo de PlayStation

Las ventas de 'Gran Turismo 5' van a toda velocidad. Playstation España ha informado que el juego ha conseguido vender 92.000 copias en nuestro país, en apenas 4 días. La semana pasada salía el popular simulador de conducción, que tras varios retrasos era uno de los lanzamientos más esperados del año.

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Cicle de debats i conferències

També es projectarà una entrevista amb l’artista Antoni Muntadas

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Mapas más 'vivos'

La última versión del programa cartográfrico de Google, Google Earth 6, permitirá, entre otras cosas, que caminemos entre los árboles desde nuestro ordenador. Google ha incluido una nueva característica que permite ver los árboles del sitio que estamos buscando en 3D.

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
'Google Me'

Los rumores pronosticaban su lanzamiento a finales de este año pero 'Google Me', la nueva red social que la compañía mantenía en absoluto secreto, se retrasará hasta la primavera de 2011 debido a una serie de problemas en el diseño.

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Primeros posicionamientos

Alícia Sánchez Camacho se ve como la verdadera oposición "dada la debilidad del PSC"

La presidenta del PP de Cataluña, Alícia Sánchez-Camacho, ha condicionado la posición de su partido ante la investidura del futuro presidente de la Generalitat, Artur Mas, a que este abandone "las aventuras soberanistas y los planteamientos rupturistas", así como a que la federación no apoye al Gobierno que preside José Luis Rodríguez Zapatero. De hecho, este martes -día anterior al que, al igual que el líder de ICV, Joan Herrera, se reunirà con el futuro president'- ha indicado que, por el momento, los populares se inclinan por una posición que oscila entre el 'no' y la abstención.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Creu que Espanya superarà la crisi

"Hem d'entendre que el món ha canviat d'una manera irreversible i que la nostra forma de gestionar també ha de canviar", afirma

El president de La Caixa i de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (Cedeix), Isidre Fainé, ha reclamat a l'administració que dugui a terme polítiques d'educació que premiïn l'esforç i fomentin l'esperit emprenedor com a "garantia de futur". "O li donem una prioritat absoluta o perdem el repte de la globalització", ha assegurat Fainé durant la tercera trobada de directius organitzat per l'Cedeix a Girona, i ha argumentat que Espanya necessita un major valor afegit, que només s'aconsegueix a través de persones ben formades.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Pronòstic del BBVA

Espanya també millorarà però amb menor mesura

L'economia catalana tancarà aquest any amb creixement negatiu del -0,3% i seguirà estancada, però el 2011 aconseguirà invertir aquesta tendència i el PIB s'anotarà una alça d'un 1%, segons el pronòstic del BBVA, que creu que el creixement vindrà per la contribució del sector exterior, ja que la demanda interna estarà parada en part per la pressió de l'ajust fiscal.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Pla d'inversions 2011-2015

El pressupost global de la firma per als quatre propers anys és de 51.600 milions d'euros

El vicepresident de Volkswagen i president del consell d'administració de Seat, Francisco Javier García Sanz, ha afirmat avui que Seat invertirà entre 1.200 i 2.000 milions d'euros en quatre anys a la planta de Martorell (Baix Llobregat).


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Escapada enoturísticaEl grupo Matarromera y Meliá Recoletos Boutique Hotel han diseñado un nuevo paquete enoturístico que, bajo el nombre 'Siente el Vino', ofrece una alternativa distinta para las escapadas del fin de semana en plena Ribera del Duero.

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
101 establecimientos con la 'Q'El director general del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), Fernando Fraile, ha señalado este martes que Canarias cuenta con 101 establecimientos con la Q de calidad turística pero aseguró que aún le "queda mucho camino".

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
El modelo vasco es "inviable", dice

La gestión de los impuestos se haría desde Cataluña y habría una solidaridad pactada "asumible, lógica y racional"

El secretario general adjunto de CDC, Felip Puig, ha considerado este martes que el concierto económico a la vasca es "inviable", y ha apostado por un pacto fiscal que incluya la gestión de los impuestos desde Cataluña y una solidaridad pactada a un nivel "asumible, lógico y racional como existe en Alemania".


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
En té el 30,1 per cent del capital

El conseller general de la participada per La Caixa, Gonzalo Gortázar, que el país lusità està en situació complicada però no l'entitat en qüestió

El conseller director general de Criteria, Gonzalo Gortázar, ha defensat la "solvència i fortalesa en qualitat creditícia" del Banco Portugués de Investimento (BPI), del qual posseeix el 30,1% del capital y ho ha defensat malgrat les pressions dels mercats internacionals sobre el futur de Portugal.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Confirmat l'actual batlle per el PSC

"Un ha d'aspirar a objectius atrevits", diu l'alcaldable convergent

El líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui que aspira a guanyar les eleccions municipals amb 21 escons, el nombre mínim per obtenir la majoria absoluta, i ha afirmat que demanarà "el vot útil" ara que els barcelonins estan farts de 32 anys de govern socialista, segons ell. Avui també s'ha donat la primera impressió de que el PSC confirmarà Jordi Hereu com a proper candidat a l'alcaldia. Segons el viceprimer secretari de la formació, Miquel Iceta, no estan buscant cap recanvi.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Si hi hagués circumscripció única i sense topall mínim de vots

C's guanyaria 2 diputats mentre CiU en perdria 5

Si Catalunya en lloc d'estar dividida en quatre circumscripcions electorals, que coincideixen amb les quatre províncies, fos una circumscripció única els resultats de les eleccions haurien variat substancialment. Sota la llei "d'un home, un vot", en canvi de set partits amb representació parlamentària, aquest nombre s'hagués ampliat fins a nou, ja que Plataforma per Catalunya (PxC) i Reagrupament (RI.cat) haguessin entrar al Parlament. El grup liderat per Josep Anglada hagués obtingut tres escons, mentre que el partit de Joan Carretero n'hagués obtingut un.


Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias

Martes 30 de noviembre de 2010
Noticias
Según informa El Sur

La polémica de las 'lolitas' de Dragó centró el pleno municipal de Estepona de este lunes, tal y como informa el diario El Sur. El escritor Fernando Sánchez Dragó acaparó portadas en los medios de comunicación por las confesiones que hacía en su último libro 'Dios los cría...' sobre las relaciones sexuales que mantuvo en Japón con dos niñas de unos trece años y ahora, tanta publicidad le ha pasado factura: se ha quedado sin calle en Estepona (Málaga).