https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha lunes, 30 de agosto de 2010


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
El president no ha desvetllat encara la data

La visita del Papa el 7 de novembre aconsella convocar eleccions ja o, si no, deixar-les per finals de novembre.

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
'The Pacific' logró 8 premios

Las series "Mad Men" y "Modern Family" se proclamaron mejor drama y mejor comedia de la televisión en Estados Unidos, respectivamente, en la 62 edición de la entrega de los premios Emmy celebrada en el teatro Nokia de Los Ángeles.

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Molt difícil que siguin el 24 d'octubre

El president elogia CiU, però la de Pujol

El president de la Generalitat, José Montilla, no ha aclarit encara aquest dilluns la data de les eleccions al Parlament. En una entrevista a COMRàdio, ha destacat que a alguns els hi preocupa la data electoral i a ell li preocupen altres coses i ha negat que se senti pressionat. La Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) assenyala que les eleccions es poden celebrar 54 dies després que es publiqui la convocatòria dels comicis al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. D'aquest forma, si Montilla no les convoca aquest dilluns -i no sembla que ho faci, només a unes hores d'haver manifestat que el tame n o el preocupa- ja no es podran celebrar el 24 d'octubre i els comicis, presumiblement, se celebrarien al novembre.


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Proposta d'Artur Mas

Podrien ajudar "a un projecte transversal de gran abast", afirma el president de la federació

El president de CiU, Artur Mas, ha indicat aquest dilluns que no descarta que gent catalanista lligada al PSC pugui col·laborar d'una manera o d'una altra amb un hipotètic govern de la federació. En declaracions a Catalunya Ràdio i en preguntar-li per la possibilitat d'una possible col·laboració d'Antoni Castells, Mas no ha volgut particularitzar-ho en noms, però sí que ha opinat que "gent de trajectòria catalanista dintre del món socialista" podria ajudar "d'una forma o d'una altra a un projecte transversal de gran abast", tot i que no vulgui dir "estrictament estar dins del govern".

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
La parte oriental de Andalucía podría verse afectada


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Llega el 3 de sptiembre a las tiendas

Seguro que cuando jugaba a 'Tetris' con su GameBoy conectada a la de tu mejor amigo en el colegio mediante un cable, jamás habrías imaginado que llegaríamos a estos extremos. Nintendo vuelve a reinventar el juego de puzles más famoso del mundo para sus consolas con muchas opciones online y formas de control.

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Varios activistas españoles denuncian abusos por pLos españoles denuncian abusos por parte de la policía marroquí

El ministro de Asuntos Exteriores y de Cooperación, Miguel Angel Moratinos, y su 'número dos', Juan Pablo de Laiglesia, han conversado en las últimas horas con sus homólogos marroquíes para pedir "información sobre lo ocurrido" este fin de semana a un grupo de activistas españoles que fueron golpeados y detenidos por manifestarse a favor de la independencia del Sáhara en El Aaiún.

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
De 140.000 a 220.000 empleats, segons CiU

Oriol Pujol parla d'"amiguisme" en les contractacions

La diputació permanent al Parlament ha servit avui perquè, en la represa de l'activitat de la institució, el PSC reconegués implícitament l'alt increment de càrrecs públics que ha generat els dos tripartits. La diputada socialista Lídia Santos així ho ha reconegut davant l'asseveració del portaveu de CiU, Oriol Pujol, de que el nombre ha passat de 140.000 a més de 220.000 en aquests set anys, i que en molts casos s'ha degut a una qüestió d'"amiguisme". Santos ha reconegut l'engreixament -per bé que no s'ha mostrat d'acord amb les xifres- però ha posat com a excusa que abans "hi havia personal amagat sota la catifa".


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Per a confrontar-lo amb Artur Mas

Jaume Collboni assegura que busquen captar votants de CiU

Si Jordi Pujol va estar vint-i-tres anys al capdavant del Govern de Catalunya, aquest gairebé quart de segle va ser el temps que van durar els atacs del PSC. Ara, aquest partit sembla reconèixer els seus errors perennes si hem de considerar la seva nova estratègia preelectoral basada en l'elogi a aquest expresident de la Generalitat. De la mateixa manera que Montilla s'ha referit a Pujol en termes elogiosos, també el cap de campanya dels socialistes de Catalunya, Jaume Collboni, ha reivindicat la figura de Jordi Pujol.Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Segons afirma l'exconseller de Governació

Diumenge, ambdós líders van acordar presentar-se a les eleccions per separat però amb l'objectiu comú de la independència de Catalunya

El president de Reagrupament, Joan Carretero, s'ha compromés a seguir treballant per tal de buscar acords amb altres formacions independentistes, i afirma que manté l'oferta a Joan Laporta per negociar una coalició quan la seva formació "tingui les seves llistes aprovades".


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Després de les de Madrid

Suposarà una mitjana de 1.057 euros

La tornada al col·legi costarà als pares catalans una mitjana de 1.057 euros, xifra que la situa en la segona més cara d'Espanya, per darrere de Madrid (1.072 euros) i molt per sobre de la mitjana espanyola (820 euros), segons un estudi de Federació d'Usuaris-Consumidors Independents (FUCI).


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Polèmica amb la UE i la Generalitat

Per aconseguir l'aval europeu de que aquests productes són un "nou aliment", cal pagar l'estudi pertinent, critiquen els promotors

Diversos restaurants, productors i pastisseries de Catalunya han iniciat aquest dilluns unes Jornades Gastronòmiques de les Flors amb les que volen reivindicar l'ús de les flors comestibles, que la UE i la Generalitat no consideren un aliment. Les jornades se celebraran des d'aquest dilluns fins el proper diumenge 5 de setembre i consisteixen en la promoció i elaboració de diferents menús basats en les flors comestibles.


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Suposen un 20 per cent de la plantilla

La mancança es tradueix en limitacions a l'hora de " cobrir adequadament determinats serveis operatius"

El comitè regional de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha assegurat aquest dilluns que a Catalunya falten 736 funcionaris policials, és a dir, un 20% de la plantilla, el que suposa "deixar de cobrir adequadament determinats serveis operatius".


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
Des del PSC, es tranquil·litza als socis

ERC prioritza el referèndum sobre l'encaix de Catalunya amb Espanya i IC-V posa l'excusa de la crisi

El PSC, per boca del seu cap de campanya, Jaume Collboni, ha tranquil·litzat als seus socis en el tripartit assegurant que les eleccions al Parlament es faran "dins els terminis legals". És a dir que no hi ha "ni ajornament ni avançament", ha dit textualment i més enllà de possibles interpretacions. I és que, segurament amb la previsió de que un cop passats els comicis, cap de les tres formacions actuals ostenti càrrecs al Govern, des dels aparells dels respectius partits s'han afanyat a prioritzar altres temes i deixar-les en segon pla. Així, el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, el què cal debatre ara és "la consulta sobre l'encaix, o el no encaix, de Catalunya a Espanya". Per la seva banda, el secretari general d'IC-V, Joan Herrera, vol que es deixin de banda les eleccions i es parli de les polítiques per a sortir de la crisi.


Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias

Lunes 30 de agosto de 2010
Noticias
S'han gastat 153.897.867 euros, segons dades del mes de juliol

La caiguda en el primer cas ha estat del 6,1 per cent i l'increment en el segon, del 1,47 per cent

La despesa farmacèutica s'ha reduït un 6,01% a Catalunya. Aquest mes de juliol les dades de despesa han reculat fins als 153.897.867 euros, davant dels 163.741.074 que el sector farmacèutic va gastar ara fa un any. D'aquesta manera, la dada catalana és més baixa que l'estatal, que frega una caiguda del 6,8%. Al mateix temps, d'un any per l'altre a Catalunya ha augmentat un 1,47% el nombre de receptes facturades, fins arribar a les 12.877.986 d'aquest juliol. De fet, Catalunya és la segona comunitat autònoma on més prescripcions s'han facturat. Juntament amb Andalusia, el País Valencià i Madrid, encapçala les 78.269.044 receptes d'aquest juliol a tot l'Estat.