https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha viernes, 28 de mayo de 2010

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias

La Semana de Cine Iberoamericano 'La Chimenea de Villaverde', que se celebrará del 7 al 12 de junio, celebra su décimo aniversario con una selección en la que participan diez largometrajes y diez cortometrajes de iberoamericanos.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Y renueva su pedido de reforma migratoria


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Més de 170 actuacions programades

S'espera superar els 100.000 visitants, que hauran pagat 185 euros per a tres dies o 80 diaris

El recinte del Parc del Fòrum va començar a rebre a partir de les quatre de la tarda d'ahir els milers d'espectadors que durant tres dies gaudiran de més de 170 actuacions programades en el Festival Primavera Sound 2010, entre les quals les del ja mític duet de música electrònica Pet Shop Boys.


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
¿Quién cree que sería mejor presidente del Gobierno?

Zapatero, Rajoy, Duran i Lleida, Rosa Díez... parece que son los líderes políticos que más en boca están de la ciudadanía, sobre todo después del debate tan trascendental de ayer jueves, tras el cual se votó el decreto para 'tijeretazo' del gasto social. Sobre todos ellos brilló uno en especial, el portavoz de CiU en Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que se confirma como la figura emergente de este país político. Pero sólo hay una fórmula posible para el catalán: un acuerdo con el PP a través de una moción de censura a Zapatero. Y en unas elecciones, pactar con uno de los grandes partidos.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Llegará a finales de año a Wii y DS

SEGA ha anunciado el lanzamiento para finales de año de 'Sonic Colours', una aventura para Nintendo DS y Wii en la que Sonic recorrerá mundos increíbles inspirados en parques de atracciones para rescatar a una pintoresca raza alienígena, los 'Wisps' de las garras del Dr. Eggman.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Desde el Congreso Mundial de Periodismo de Cádiz

La ministra de Igualdad, Bibiana Aído, sigue adelante en su lucha contra los anuncios de prostitución en los periódicos. Este viernes, durante su participación en el Congreso Mundial de Periodismo 'La Pepa 2010' que se viene desarrollando desde el pasado martes en Cádiz.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Especial Diariocrítico del Ocio


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias

La nueva edición del ciclo de música y cine 'All that Jazz' en la Filmoteca Regional concluye hoy con la actuación del grupo Funky Station.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
D'una aturada cardíaca

També havia estat cantautor

L'actor Miquel Cors, que es va fer popular pel seu paper d'Antonio Aiguader a la primera telesèrie catalana de tarda que va emetre TV3, Poblenou, ha mort aquest dijous a Barcelona a l'edat de 61 anys, d'una aturada cardíaca, segons explica un comunicat de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) . L'actor, que també havia treballat al teatre i havia fet doblatge, ha mort d'un atac de cor. En aquell paper que li va donar reconeixement, Cors va actuar al costat d'altres noms coneguts de l'escena catalana com Joel Joan o Margalida Minguillón. Abans, però, el seu currículum ja estava farcit de treballs teatrals, d'un debut com a cantautor o de productor teatral al capdavant d'una companyia al costat de Sílvia Munt.


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Hereu i el seu equip, a l'ull de l'huracà

García-Bragado desvia responsabilitats cap l'empresa organitzadora

L'oposició a l'Ajuntament de Barcelona ha criticat aquest divendres durament l'equip de govern i en especial l'alcalde, Jordi Hereu, per la consulta de la Diagonal, però sobretot pels dubtes en la confidencialitat de les dades dels votants. CiU i PP han demanat una auditoria per esbrinar si s'han pogut creuar dades que podrien relacionar aspectes dels votants com nom, DNI, edat, sexe i lloc de residència amb el sentit del vot. Hereu i el quart tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, han assegurat que el procés va tenir totes les garanties i han dit que properament es presentarà el resultat de l'auditoria, a més d'exigir responsabilitat a l'empresa que va organitzar la votació electrònica.


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Por la revista Entertainment Weekly

Homer Simpson ha sido elegido por la revista 'Entertainment Weekly' como el mejor personaje de ficción de los últimos 20 años. Con motivo del vigésimo aniversario de la publicación, 'Entertainment Weekly' dedica esta semana su portada a los 100 personajes del cine y la televisión que han más hayan calado entre los espectadores, un ranking en el que se ha proclamado vencedor Homer Simpson por delante de Harry Potter y Buffy, de 'Buffy Cazavampiros'.


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Per atemptar contra la dignitat de la dona

El regidor d'CV Ramon Camats s'ha de fer enrere després d'acusar els impulsors de la mesura de fer 'lepenisme'

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha prohibit aquest divendres, tal com estava previst, l'ús del vel integral als espais municipals, així, la ciutat esdevé la primera de tot l'Estat en aplicar la mesura. A la moció, redactada per CiU i el PSC, s'hi han sumat el PP i el regidor no adscrit Ismael Zapater. Els dos regidors d'ERC s'han abstingut i l'únic regidor d'ICV hi ha votat en contra.


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
23 concejales de CiU, PSC, PP y uno no adscrito votaron a favor

El Ayuntamiento de Lleida se convirtió este viernes en la primera ciudad española en prohibir los velos integrales --'burka' y 'niqab'-- en instalaciones públicas. Ante una gran expectación mediática, el consistorio leridano aprobó esta propuesta con 23 votos a favor de CiU, PSC, PP y un concejal no adscrito, un voto en contra de ICV-EU-EPM y dos abstenciones de ERC.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
El Gobierno amenaza: si no hay acuerdo, habrá reforma laboral por decreto

"Los ciudadanos nos otorgaron su confianza para gobernar durante cuatro años y ese tiempo no ha finalizado. Vamos a seguir gobernando, vamos a seguir tomando decisiones con fortaleza y decisión". Así, de forma categórica, la vicepresidenta primera, Fernández de la Vega, ha rechazado cualquier posibilidad de adelanto electoral, pese a la 'soledad' del Gobierno y del Grupo Parlamentario Socialista registrada en el Congreso un día antes. No habrá elecciones, pero tampoco moción de confianza planteada por Zapatero. Y, de paso, De la Vega ha advertido también a los agentes sociales: que lleguen a un acuerdo o el Gobierno sacará adelante su propia reforma del mercado laboral.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Del 15 al 80 per cent de seguiment, segons l'empresa o els sindicats

Rodalies ha funcionat amb uns serveis mínims del 66 per cent en hores punta i 33 en hores valls

La vaga dels treballadors de Renfe Operadora, que havien convocat els sindicats CCOO i CGT, no ha provocat incidents greus durant el matí d'avui a la xarxa de trens de Catalunya, més enllà dels nombrosos retards que han patit els usuaris. A l'Estació de Sants de Barcelona, alguns usuaris han reclamat davant els taulells d'atenció al client pel retard en alguns combois, tot i que no s'han vist les aglomeracions a les andanes que se solen donar en altres vagues dels treballadors ferroviaris. Segons Renfe, la mobilització ha tingut un seguiment del 15% de la plantilla i s'han complert els serveis mínims, mentre que els sindicats estimen en més del 80% els treballadors que han secundat la vaga.

Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Encara que no repercutirà en la qualitat de l'ensenyament

"Potser haurem d'ajornar la rehabilitació d'alguna escola", ha dit

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, diu que el pla d'austeritat "no afectarà la qualitat de l'ensenyament" però sí als centres. Maragall ha explicat que s'haurà de "filar més prim en el programa d'inversions", un fet que repercutirà en la remodelació d'alguns edificis escolars.


Viernes 28 de mayo de 2010
Noticias
Independentment que hagin satisfet les indemnitzacions

D'aquí a dues o tres setmanes se sabrà si els expedients evidencien la necessitat de prendre aquestes mesures

El director general d'Energia i Mines, Agustí Maure, ha assegurat que "independentment" que les companyies elèctriques ja hagin començat a compensar als usuaris per l'apagada elèctrica arran de la nevada del març, si es detecten irregularitats i "hi ha motiu de sanció", se les penalitzarà igualment. És el cas d'Endesa que ja ha començat a pagar entre 60 i 80 euros per dia als afectats pel temporal de neu. D'altra banda, Maure ha explicat que dels setze expedients informatius oberts a les companyies elèctriques ara només en queden quatre, entre ells Endesa i Red Elèctrica. Tot i que no ha anunciat novetats ha dit que d'aquí "dues o tres setmanes" se sabrà si els expedients seran sancionadors o no.