https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha martes, 25 de mayo de 2010

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Dicen que su final es "legítimo"

Los creadores de 'Lost' ('Perdidos'), Damon Lindelof y Carlton Cuse, aseguraron que desaparecerían de la faz de la Tierra en cuanto la serie llegara a su fin. Sin embargo, el revuelo formado tras la emisión del último episodio de 'Perdidos' y las duras críticas recibidas, les ha llevado a conceder una entrevista a 'People', en donde aseguran que el final de la ficción es "legítimo".

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
CC aniversario del primer decreto anticensura

La vicepresidenta primera del Gobierno, María Teresa Fernández de la Vega, preside este martes en el Real Teatro de Las Cortes de San Fernando (Cádiz) el acto de apertura del Congreso Mundial de Periodismo 'La Pepa 2012', que se celebrará durante toda la semana entre la ciudad isleña y la capital gaditana.

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
La Junta de Portavoces lo incluye por unanimidad en el orden del día

Lo sacará adelante, pero sólo con sus propios votos
El Gobierno se ha garantizado que el Congreso convalidará el próximo jueves su polémico 'decretazo', aunque lo hará, previsiblemente, sólo con sus votos y con la abstención de Coalición Canaria y de CiU. Salvo la izquierda, que tiene decidido su voto en contra, la mayoría se decanta por la abstención. El PP fijará su posición final -abstención o voto en contra- ese mismo jueves, pleno para el que la Junta de Portavoces del Congreso ha acordado por unanimidad incluir a las nueve de la mañana el tan esperado debate. La única duda que aún persiste es si se tramitará como proyecto de ley. Pero parece poco probable.

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
La consejera de Economía afirma incluso que "va a multiplicar las posibilidades"

La vicepresidenta y consejera de Economía y Hacienda de la Junta de Castilla-La Mancha, María Luisa Araújo, aseguró este martes que con el proyecto de 'fusión fría' de Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Cajastur, Caja Extremadura y Caja Cantabria, el futuro Banco CCM  "va a seguir teniendo su identidad" y va a formar parte de una gran grupo financiero, "lo que va a multiplicar las posibilidades de trabajar en favor de Castilla-La Mancha".

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Acuerdo en la Federación de Municipios y Provincias

La Ejecutiva de la Federación Española de Municipios y Provincias aprobó una tabla de reducciones salarias para los alcaldes, concejales, presidentes de diputación, consejos y cabildos insulares, diputados provinciales y altos cargos de la administración local que oscilarán entre el 0,25 y el 15 por ciento, según los tramos salariales.

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Tras los recortes de Rodríguez Zapatero

 La marcha se ha desarrollado bajo el lema 'El sector público en lucha. Por el empleo y los servicios públicos. Recortes no'
Los trabajadores del sector público se han movilizado en la calle para mostrar su rotundo rechazo a la reducción salarial de un 5% de media en sus nóminas.

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
S'ha representat molt poc a Catalunya

No s'havia representat en una sala de concerts de Catalunya des de la seva estrena, l'any 1988, al Liceu

El Llibre Vermell de Montserrat, de Xavier Benguerel, torna a Barcelona després de la seva estrena, l'any 1988, al Gran Teatre del Liceu. El concert l'acollirà el Palau de la Música el diumenge 30 de maig, en una de les poques representacions que se'n han fet a Catalunya, la darrera fa més de deu anys al monestir de Montserrat. Per composar-la, Berenguel es va basar en els cants i danses del segle XIV guardades al còdex montserratí del mateix nom. El director Daniel Tosi serà l'encarregat de comandar una obra que respecta íntegrament la que es va estrenar el segle passat. Llibre Vermell s'interpretarà amb orquestra gran, cor mixt, cor infantil una mezzosoprano i un tenor.


Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Decret unificador de Salut

Es manté l'obligatorietat de declarar la gonocòccia, la sífilis i el limfogranuloma veneri

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que unifica i actualitza tota la normativa existent sobre la notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Salut. La principal novetat del decret és que l'hepatitis C i la infecció pel virus d'immunodeficiència humana (VIH) s'inclouen dins el llistat de malalties de declaració individualitzada. Així, a partir d'ara serà obligatori notificar al Departament de Salut que s'ha contret aquestes malalties. Cal recordar que els nous casos de sida ja es declaren de forma obligatòria, però actualment la infecció pel VIH només es notifica voluntàriament.


Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Havia de ser un regla d'aniversari de noces

La pel·lícula mostra una generació marcada per la Guerra Civil i el franquisme

El que havia de ser un regal pels 65 anys de casats dels seus pares, Lluís Miñarro ho ha convertit en una pel·lícula, Familystrip, un film que retrata tota una generació marcada per la guerra civil i el franquisme. Miñarro, sense sortir de l'habitació dels seus pares i en blanc i negre, elabora un discurs que ell mateix qualifica "d'espontani", que es basa en les explicacions que els seus pares fan de tota la seva vida, des que es van casar. Amb Familystrip, el productor i realitzador català Lluís Miñarro, que acaba de guanyar la Palma d'Or a Cannes com a coproductor a L'oncle Boonme, vol fer partícip de la pel·lícula a tots aquells que s'hi puguin sentir identificats.


Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Tot i considerar difícil que l'Alt Tribunal s'inhibeixi

La pròrroga excessivament llarga dels magistrats amb mandat caducat podria afectar la Constitució

El president de CiU, Artur Mas, ha considerat "insuficient" la renovació dels membres del Tribunal Constitucional (TC) amb el mandat caducat que el PSOE s'està plantejant, i ha anunciat que el seu grup portarà la reforma de la Llei del TC al Congrés amb l'objectiu d'evitar que el TC pugui jutjar l'Estatut. Després de la compareixença al Senat del president de la Generalitat, Mas ha remarcat que "per treure uns magistrats i posar uns altres designats per PP i PSOE no val la pena aquest viatge, perquè la renovació, tot i "necessària", és "claríssimament insuficient". "Trobo a faltar que es defensi el contingut sencer de la resolució, que va molt més enllà de la renovació", ha indicat. Per la seva banda, el Consell del Govern ha acordat encarregar al seu gabinet jurídic l'elaboració d'un escrit processal per instar el Tribunal Constitucional (TC) a abstenir-se o declinar la seva competència per resoldre els recursos d'inconstitucionalitat presentats contra l'Estatut fins que la seva composició s'ajusti al que preveu la Constitució. L'executiu ha decidit fer aquest pas després de conèixer l'informe de la Comissió Jurídica Assessora, que creu que la "pròrroga desproporcionadament llarga" dels membres amb mandat caducat podria afectar els pilars que marca la carta magna espanyola. El Parlament ja ha anunciat que demanarà al TC que es declari incompetent o que aturi el procés fins a la seva renovació.


Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Trinidad Jiménez 'confiesa'

La ministra de Sanidad, Trinidad Jiménez, ha confesado este martes que su departamento "está estudiando" establecer el "copago" de los servicios sanitarios por parte de los ciudadanos, si bien ha aclarado que "hay dudas lo suficientemente amplias" como para no adoptar esta iniciativa "en este momento".

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
És president de l'Associació Catalana de Municipis

El president de l'ACM diu que no es pot tractar igual qui "ha fet els deures" amb qui s'ha endeutat ostensiblement "com ara Madrid"

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve (CiU), ha qualificat d'"injusta" la prohibició als ajuntaments d'endeutar-se. En declaracions a l'ACN, Esteve ha lamentat que "no hi ha dret que es tracti de la mateixa manera" consistoris que "han fet els deures i estan dins d'uns paràmetres d'endeutament molt raonables" i d'altres "de grans ciutats com ara Madrid que s'han passat tres pobles en aquest tema". Esteve també ha lamentat les rectificacions del govern espanyol en aquesta matèria i ha advertit que, si no és possible l'endeutament municipal, s'aturaran totes les inversions locals. Ho ha trobat "un contrasentit" respecte de les polítiques que s'han realitzat fins ara.


Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Mientras, los senadores del PP pedían a gritos la dimisión de Zapatero

Una vez más, el Senado se ha convertido en un gallinero. La sesión de control al Gobierno ha finalizado con palmas, gritos, abucheos… lo habitual de los martes y lo más parecido a asambleas tercermundistas. "A mí, personalmente, me parece que es lamentable… No se puede tolerar este comportamiento que estamos teniendo en la Cámara", ha tenido que gritar el presidente Javier Rojo para aplacar los ánimos en las bancadas socialista y popular. El enfrentamiento entre Zapatero y el popular García-Escudero se ha saldado con insultos de ida y vuelta y con una marcada 'chulería' presidencial: "A usted no le preocupa el déficit, ni España, le preocupan las elecciones. Y les diré una cosa: perdieron las de 2004, perdieron las de 2008 y perderán las próximas".

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Una fase "culminada"

La reducción del déficit, como excusa

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dado este martes por "culminada" la "fase del autogobierno' y ha reivindicado el inicio de un nuevo periodo marcado por la "cooperación" y la "responsabilidad" del conjunto de las administraciones públicas.


Martes 25 de mayo de 2010
Noticias

Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
Se li lliurarà el dia 3 de juny

El jurat en destaca "l'altitud literària, la vibrant força vital que traspassa i la singladura històrica que hi cristal·litza"

L'autor Joan Daniel Bezsonoff ha estat guardonat amb la Lletra d'Or 2010 per la seva obra Una educació francesa com a millor llibre publicat en llengua catalana l'any 2009. El jurat -independent de qualsevol grup editorial o institució- ha destacat la triple qualitat d'aquesta obra per "l'altitud literària, la vibrant força vital que traspassa i la singladura històrica que hi cristal·litza" i sosté que té un "excepcional ritme de la prosa" i un "estil net i ric", que "fon en un mateix magma els avatars de l'autor i la història col·lectiva". L'obra, publicada per l'Avenç, conté uns textos de l'autor a la revista amb els seus records personals, sobre la seva infància i la seva formació a l'escola.Martes 25 de mayo de 2010
Noticias
A càrrec del ministeri de Cultura

La peça d'art sacre va ser robada pel famós lladre Erik el Belga i la seva banda

El Ministeri de Cultura ja ha començat a restaurar l'arqueta de Sant Martirià de Banyoles, la peça d'art sacre més representativa del segle XV a la ciutat. La restauració de l'arqueta permetrà que es torni a exposar de nou al Monestir de Sant Esteve de Banyoles, amb 21 de les 28 peces d'argent daurat que l'ornaven. Els treballs de restauració, que fa l'Institut de Patrimoni Cultural, analitzaran la composició dels diferents metalls que formen la peça, a més dels pigments que es van fer servir per decorar-la. A més, abans de tornar a col·locar les diferents figures i relleus, s'aplicarà una capa protectora a l'arqueta. Es preveu que el retorn de la peça a Banyoles sigui una realitat aquest octubre.