https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha lunes, 17 de mayo de 2010

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Una ciutat cosmopolita i feliç

El Soho es converteix en el Canaletes particular de la ciutat

La victòria del Barça a la lliga de futbol també s'ha viscut amb intensitat als Estats Units. A Nova York, on hi ha la principal colònia catalana, més de dues-centes persones s'han aplegat al Nevada Smith's de Manhattan, el pub habitual de trobada, on hi ha una penya blaugrana i tot. Crits de 'Força Barça!'i 'Madrid se quema' han ressonat amb força dins i fora del local. També l'himne del FC Barcelona i el ja habitual We are the champions de Queen. El president de la Penya FC Barcelona Nevada Smith's, Jordi Esteve, ha celebrat la victòria i ha destacat que el Barça sigui capaç d'aplegar gent de procedències tant diferents en "aquesta ciutat tant cosmopolita".


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
El evento fue organizado por Diario Crítico

La localidad cántabra Comillas acogió desde el viernes 14 y hasta este domingo 16 el 'V Congreso Iberoamericano de Nuevo Periodismo y los Bicentenarios de las Independencias en América Latina', desarrollado en paralelo a la Cumbre entre la Unión Europea y México.

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
La policía detiene a varias personas del Grupo Esdinero

La Policía ha desmantelado otra nueva estafa piramidal, con sede en Palma de Mallorca y que operaba en Internet y en oficinas repartidas por varias provincias. El chiringuito habría estafado una cantidad superior a los 15 millones de euros, aunque los investigadores esperan ahora un aluvión de denuncias de cientos de clientes estafados.

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Ha coronado el Shisha Pangma

El equipo del programa de TVE "Al filo de lo imposible" y Edurne Pasabán hollaron este lunes, 17 de mayo, la cumbre del Shisha Pangma, a 8.027 metros de altitud. La montañera de Tolosa ha cumplido así su sueño de subir los 14 ochomiles del planeta y se ha convertido en la primera mujer española


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Litigi entre Lleida i l'Aragó

L'objecte de la disputa són 88 obres que actualment es troben al museu de la capital del Segrià

L'interminable litigi per la propietat de les obres d'art de la Franja inicia el seu tram final amb el judici de demà dimarts a Lleida. Mentre que els Amics del Museu de Lleida insisteixen en defensar que hi ha documentació suficient per demostrar que les obres d'art pertanyen a Lleida, el bisbe de Lleida, Joan Piris, ha anat canviant d'opinió. Piris sempre va recolzar el tribunal eclesiàstic de la Rota que defensava l'Aragó com a propietari de les obres, però fa quatre mesos va dir que les obres d'art són de propietat catalana. Finalment i en un intent de satisfer tothom, el passat 13 de maig Piris es va mostrar partidari de compartir les obres d'art en litigi sense tenir en compte la seva propietat.


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Fins a 20.000 euros per projecte

La convocatòria i les bases es faran públiques el dia 1 de juny

La Fundació puntCAT convocarà una ajuts per a projectes que impulsin la societat del coneixement, l'ús avançat d'internet i que promoguin la ruptura de la barrera digital. És l'anunci que el director de l'entitat, Jordi Iparraguirre, ha fet coincidint amb la celebració del Dia Mundial d'internet. Aquests ajuts, de fins a 20.000 euros per projecte, es concediran a iniciatives sense ànim de lucre que aportin valor, continguts i nous serveis a la comunitat catalanoparlant. Iparraguirre ha explicat que, per exemple, els projectes poden anar en la línia de la correcció ortogràfica o de la traducció de programes. La convocatòria i les bases d'aquestes subvencions es faran públiques el pròxim 1 de juny.


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
El sábado se conocerá el futuro del portugués

El presidente del Inter de Milán, Massimo Moratti, indicó que será el sábado, después de la final de la Liga de Campeones ante el Bayern de Múnich en el Santiago Bernabéu, cuando la gente pueda encontrar la respuesta "a la curiosidad" sobre el futuro de Jose Mourinho.

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Al Teatre Nacional de Catalunya

Es lliuraran premis d'Urologia, Nefrologia i a l'Excel·lència Professional

Amb el lliurament dels premis d'Urologia, Nefrologia i a l'Excel·lència Professional, i el que porta el nom de Josep Maria Pomerol i Serra -insigne andròleg desaparegut, que va ser director d'aquest servei a la Fundació- es celebrarà avui el IV Memorial Professor Puigvert. L'acte, que es farà al Teatre Nacional de Catalunya, commemora el vintè aniversari de la mort del doctor Antoni Puigvert.
Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Protagonitzada per Javier Bardem i amb Eduard Fernández

El director diu que és el film "més esperançador" que ha fet

El cineasta mexicà Alejandro González Iñárritu ha presentat aquest dilluns al Festival de Cannes el film Biutiful, la crua història d'un home que s'esforça per sobreviure Barcelona. El director de Amores Perros ha treballat per primera vegada sol, sense el seu guionista predilecte, Guillermo Arriaga, i ha optat per la trama única, explicada de forma lineal, centrant tota la força dramàtica en el protagonista, encarnat per Javier Bardem. Per al realitzador, Biutiful -on també actua el català Eduard Fernández- és el treball "més esperançador" que ha fet, tot i que el protagonista és un pare condemnat a l'economia submergida que s'enfronta a múltiples dificultats. El llargmetratge retrata la part més obscura de les barriades de Barcelona.


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
L'Institut Ramon Llull participa en l'organització

Algunes activitats, com el 'hip-hop' basat en textos d'Ausiàs March, demostraran que el vers té moltes opcions

La poesia catalana és la convidada d'honor de la 38a edició del 'Marché de la Poésie' de París. L'Institut Ramon Llull conjuntament amb el certamen francès han organitzat una trentena d'actes en els quals la poesia catalana n'és la protagonista, ja sigui en forma de recital, concert o presentació de traduccions. El programa d'activitats, 'Poétarium catalan', comptarà amb la presència de trenta poetes catalans. Josep Bargalló, director de l'Institut Ramon Llull, ha valorat la iniciativa com un dels moments "més importants" de la poesia catalana, perquè, malgrat la qualitat dels autors i les obres publicades, els versos catalans sempre els ha faltat "visibilitat internacional".


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Cumbre Unión Europea-México

En el marco de la VI Cumbre la 'VI Cumbre UE-América Latina y Caribe, la Unión Europea y México han acordado, en su cumbre bilateral celebrada el domingo en Santander, un Plan de Acción ejecutivo que detalla propuestas concretas de cooperación en materias como la seguridad, la lucha contra el crimen organizado, la defensa de los Derechos Humanos y el nuevo escenario macroeconómico.

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
A la sala petita

El director, Sergi Belbel, la qualifica com "l'obra més ambiciosa d'un autor català viu"

El Teatre Nacional de Catalunya estrena aquest dimecres a la sala petita l'obra "més ambiciosa d'un autor català viu", segons el mateix director Sergi Belbel. Marburg, escrita per Guillem Clua i dirigida per Rafel Duran, tracta les pandèmies a nivell global, que preocupen i assetgen la humanitat des de sempre. La idea de Marburg sorgeix precisament quan el seu autor va descobrir que aquesta ciutat alemanya portava també el nom d'un virus mortal que als anys seixanta va acabar amb la vida de més de vint persones. Clua va començar a investigar i va decidir així, tirar endavant un text on s'entrellacen quatre històries que serveixen per reflexionar sobre les malalties o la proximitat de la mort.


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias

Los máximos representantes de la Unión Europea (UE) animaron a todos los países de América Latina y el Caribe a avanzar en la integración regional, al final de la cumbre de la UE con el Cariforum.

Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Una tanca que podria ser il·lustrativa

No es descarta que, en el futur, pugui ser operatiu com a recinte teatral

La restauració de la tanca perimetral del recinte del teatre romà de Tarragona l'ha fet susceptible de formar part del circuit del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. El recinte, que presentava un aspecte força degradat, ha vist com les darreres millores li permetien canviar el seu 'status'. Ara, paral·lelament al reacondicionament de la tanca, hi ha trams que permeten contacte visual amb l'exterior, i també hi ha un espai-mirador els panells explicatius del qual s'han acabat d'instal·lar avui.


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Per a fer justícia amb els pioners catalans

A Catalunya, la revolució en aquest camp artístic va arribar a meitats de la dècada dels anys 20 del segle passat

Praga, París, Barcelona, Modernitat Fotogràfica de 1918-1948 és el nom de l'exposició amb que el MNAC ofereix una mirada als treballs de la avantguarda fotogràfica que van ajudar a consolidar la fotografia com un gènere artístic amb entitat pròpia. La revolució artística que va tenir lloc a la primera meitat del segle XX va arribar a Catalunya a meitats de la dècada de 1920 quan fotògrafs com Josep Sala, Emili Godes o Pere Català Pic es van endinsar amb èxit en la experimentació fotogràfica. D'aquesta manera la mostra vol fer justícia a aquests pioners catalans que des de la seva dedicació professional van contribuir al desenvolupament tècnic creatiu i formal de la fotografia.


Lunes 17 de mayo de 2010
Noticias
Insta a "abrir un diálogo" con la "amiga España"

El primer ministro marroquí, Abás El Fasi, apeló este lunes al Gobierno español a "abrir un diálogo" para acabar con la "ocupación" de las ciudades españolas de Ceuta y Melilla y de los islotes españoles en el norte de Marruecos.