https://red.diariocritico.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha martes, 11 de mayo de 2010


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
El matador comenta las magníficas fotografías de Pelegrín

El más intelectual de los coletudos y el más torero de los intelectuales, pongamos que se habla/escribe de Luis Francisco Esplá -¿de quién, si no?-, acaba de dar a luz una nueva faena artística en La Monumental madrileña. Pero ahora es literaria, apoyando con sus magníficos y reflexivos textos, las no menos magníficas fotografías de uno de los mejores autores, Juan Pelegrín: el libro 'Un día en Las Ventas'

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
El director de Diariocrítico

Fernando Jáuregui, editor del Grupo Diariocrítico y director de este periódico, ha sido distinguido con el premio especial de los galardones de periodismo 'Pedro Antonio de Alarcón', concedido por el ayuntamiento granadino de Guadix. Reconoce así "una trayectoria profesional" y "su papel pionero en el periodismo político digital".

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias

El Ayuntamiento de Astillero y la Asociación Meteorológica Española (AME) inaugurarán este martes 11 a las 20.00 horas en la Sala Bretón, la exposición "Nubes y Meteoros".

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
A través del 'Findepack'

El producto turístico 'Santander Findepack' se promocionará a partir del día 15 y hasta septiembre en otras comunidades autónomas, tanto a través de publicidad y encartes en periódicos como directamente con los vecinos de distintas ciudades, en su calidad de consumidores finales.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
El extremo rojiblanco cuelga las botas este sábado

Quizás porque se retira este domingo, tal y como ya había anunciado al comienzo de la presente campaña, pero Joseba Etxberría, no sólo compañero de Selección muchos años, sino también amigo de Guardiola, ha soltado una 'bomba informativa'. "En un futuro entrenará al Athletic, porque le seduce la idea", ha declarado el extremo rojiblanco con auténtico convencimieto de que, antes o después, acontecerá.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Forlán y Agüero son las grandes bazas ofensivas rojiblancas

Un cuarto de siglo después de su último fiasco, la final de la Recopa perdida en 1986, el Atlético de Madrid quiere hacer honor a su historia y meterse entre los grandes/grandes clubes del Continente. Para ello, para enterrar al 'Pupas', sale como favorito esta noche en otra final la de la Copa de la UEFA que estrena el pomposo nombre de Europa League, que se disputa a partir de las 20.45 (Tele 5) en Hamburgo.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Primera encuesta sobre la percepción de los servicios públicos

La valoración es muy superior a la obtenida por la administraciones en España
La ciudadanía navarra ofrece una valoración ‘bastante positiva’, de un 6,37 sobre 10, del funcionamiento del conjunto de las Administraciones Públicas en Navarra.

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
De cara a assolir els objectius pel que fa el TC

Acusen a la federació d'aïllar-se en les seves propostes

El coordinador de diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, creu que l'única manera per aconseguir l'objectiu de renovar el Tribunal Constitucional (TC) i modificar la llei orgànica de l'alt tribunal es "atraure el PSOE a aquestes posicions". "Estem convençuts que ens n'acabarem sortint però ara l'important és saber que faran la resta de forces polítiques", ha assegurat. Per això ha demanat a CiU que no presenti propostes al Congrés "aïllades" sinó que se sumin a una estratègia unitària de totes les forces catalanistes al Congrés.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Facilitarà diversos enllaços relacionats amb el TAV i l'Aeroport del Prat

Abastarà 47.000 metres quadrats

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat avui el procés de licitació de les obres de construcció del Centre Intermodal del Baix Llobregat. El nou centre es licita per un import de 80 milions i amb la previsió que les obres comencin durant el segon semestre d'aquest any i es pugui finalitzar el 2013. L'intercanviador substituirà l'estació actual de Rodalies del Prat de Llobregat i facilitarà l'enllaç entre el TAV, Rodalies, Mitja Distància, la connexió ferroviària amb l'aeroport del Prat i les línies de metro L1, L2 i L9, així com amb diferents línies d'autobús. Es calcula que el centre donarà servei a uns 17 milions de passatgers el 2025.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Amb tres lleis més

Alhora, es debatrà l'informe del curs passat del Síndic de Greuges

El Parlament aprovarà durant el ple de dimecres i dijous cinc lleis, entre les que destaca la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència i la de l'Agència Catalana d'Inspecció de Treball. També s'aprovaran la Llei del pla estadístic de Catalunya 2011-2014, la de declaració del parc natural del Montgrí i la Llei del Consell de Governs Locals. Així mateix el ple també debatrà l'informe del Síndic de Greuges del 2009, primer punt de l'ordre del dia que anirà a càrrec del Síndic de Greuges, Rafael Ribó. El síndic va atendre 28.504 persones l'any passat i va fer 24.960 actuacions, la major part per qüestions d'urbanisme, habitatge i serveis socials.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
L'Estat també s'ha d'aprimar, diu Nadal

La reducció no afectarà ni a les polítiques socials ni a la sanitat ni a l'educació

El Govern de la Generalitat durà a terme retallades en el seu pressupost, encara que no eliminarà cap de les 13 conselleries de què actualment disposa, segons ha avançat el conseller de Politica Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, un cop finalitzat el Consell Executiu. Nadal ha afegit que no poden carregar-se només a les autonomies els problemes ocasionats per la crisi, així que també cal que l'Estat s'aprimi.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Malgrat que García-Bragado ho nega

Les deficiències es manifesten tant en els punts físics com per internet

L'Ajuntament de Barcelona encara no té totalment solucionats els problemes de connexió que impedeixen que tots els punts de votació estiguin funcionant amb normalitat. Malgrat que el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha dit aquest dimarts al matí que tot el sistema "funciona amb normalitat", el consistori ha reconegut que encara un 4% dels punts mantenen incidències, i fins i tot dos d'ells tenen els problemes en la connexió per solucionar. Pel què fa a les votacions per Internet, l'Ajuntament assegura que funciona "amb normalitat", tot i reconèixer que en casos de càrrega de la xarxa es registra "una major lentitud".


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Com més alt és l''status', més presència té aquesta llengua

Quatre de cada 10, parelles castellanoparlants es dirigeix als seus fills en català

Un total de 4 de cada 10 parelles d'origen castellanoparlant parlen en català amb tanta o més intensitat que en castellà amb els seus fills, segons l'estudi Llengua i joves. Usos i percepcions lingüístics de la joventut catalana presentat aquest dimarts. Aquesta xifra reflecteix un canvi generacional, ja que els pares dels enquestats només utilitzaven el català per dirigir-se a ells en un cas de cada deu. La investigació afirma que aquesta tendència compensarà el desequilibri entre catalanoparlants i castellanoparlants d'origen. L'estudi també constata que l'augment de l''status' va aparellat amb una major tendència a parlar el català. Tot i aquestes dades positives, la meitat dels joves d'entre 15 i 34 anys (51,8%) parlen només o sobretot castellà, enfront el 34,8% que només o sobretot ho fan en català.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Denuncien que s'amagui l'opció C

El portaveu de la federació a l'Ajuntament, Joaquim Forn, entén "la indignació dels ciutadans"

El grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona no s'ha quedat impassible després de la primera jornada de la consulta de la Diagonal. Els nacionalistes han denunciat que l'alcalde Jordi Hereu ha convertit la consulta "en un despropòsit, on fins i tot està en dubte que l'alcalde mateix hagi arribat a votar el dia que ho va dir". El portaveu del grup, Joaquim Forn, ha explicat que entén "la indignació dels ciutadans", ha reiterat que el govern municipal "continua amagant l'opció C", i ha reclamat a la Mesa de Seguiment i Garanties de la consulta "tenir accés a les dades de participació diària, hora a hora i per canal d'emissió" per poder controlar que tot funcioni correctament i que no hi ha frau.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Demà es reuneixen el partits catalans a la recerca de l'acord

Els presidents de la Generalitat i del Govern espanyol no es reuniran fins que no hi hagi consens català de cara la resolució sobre l'Alt Tribunal

En la reunió del Consell de Govern que s'ha fet avui, el president de la Generalitat, José Montilla, ha remarcat que serà amb el PSOE amb qui s'hauran de produir les "majories parlamentàries suficients" al Senat i "eventualment" al Congrés per tirar endavant la reforma de la llei, segons ha explicat el conseller Joaquim Nadal. D'altra banda, el Govern català no preveu que la reunió que han de mantenir el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es faci abans d'un acord entre els partits polítics catalans sobre la reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional (TC). Precisament els partits catalans es reuniran aquest dimecres al Parlament per mirar de consensuar aquesta proposta.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Un president enxampat amb la seva amant

No cal buscar-hi similituds amb cap cas concret, adverteix l'artista

El polifacètic artista Pedro Ruíz tornarà a conrear l'humor amb caire polític amb el seu nou muntatge Escándalo en Palacio, que s'estrena el dia 20 de maig al Teatre Apolo del Paral·lel. L'espectacle, concebut pel propi Ruiz, es basa en allò que li succeeix al president del govern d'un país "imaginari" -remarca el 'showman'-, quan l'enxampen en un afer de faldilles amb una ex-model.


Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
L’itinerari recull el testimoni de sitgetanes com Lola Anglada o Isabel Julià

El pròleg de la guia l’ha escrit Isabel Clara-Simó, qui desitja que un dia no calgui una ruta de les dones

Martes 11 de mayo de 2010
Noticias
Tras operarse de pulmón

La Casa Real ha pedido costear los gastos extra de seguridad y protocolo y de 'catering', relacionados con la estancia del Rey en el Hospital Clínic de Barcelona, donde ingresó el sábado para serle extirpado un nódulo en el pulmón derecho, según señalaron este martes la consejera de Salud de la Generalitat, Marina Geli, y fuentes del hospital.