red.diariocritico.com

L'Alcalde de Sant Cugat creu que seria un "error" no escometre l'obra

Lluís Recoder exposa els avantatges del pas del TGV pel Vallès i creu que es construirà el ramal

Lluís Recoder exposa els avantatges del pas del TGV pel Vallès i creu que es construirà el ramal

També reclama que es perllongui la línia dels FGC del Tibidabo cap a Sant Cugat i que el futur Tramvallès inclogui en el seu traçat una estació a l'eix de la B-30

L'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder (CiU), considera que encara hi ha possibilitats que el ramal vallesà del TGV es construeixi. El batlle ho ha dit en una entrevista amb l'ACN en què ha afirmat que tot i que ara per ara la prioritat del Govern passa per connectar Catalunya amb França, a la llarga s'evidenciarà que fer passar aquesta infraestructura pel Vallès Occidental serà més útil. Recoder també reclama que es perllongui la línia dels FGC del Tibidabo cap a Sant Cugat i que el futur Tramvallès inclogui en el seu traçat una estació a l'eix de la B-30, i que per tant connecti sant Cugat, Rubí i Cerdanyola amb la resta del Vallès.

Lluís Recoder assegura que "no té cap mena de sentit obligar als passatgers que van a França a aturar-se a Sants, Sagrera i El Prat". L'alcalde sancugatenc considera que quan el tren d'alta velocitat comenci a funcionar els responsables del govern de la Generalitat i també del govern de l'Estat "se n'adonaran" d'aquest error i consideraran la possibilitat de construir el ramal del Vallès.

"Ara per ara la prioritat es el pas del TGV per Barcelona", comenta Recoder que es mostra convençut que el temps acabarà evidenciant la necessitat que aquesta infraestructura acabi passant per l'altra banda de Collserola.

El batlle vallesà ha fet aquestes declaracions en una entrevista amb l'ACN en què també s'ha mostrat satisfet amb la construcció del túnel d'Horta ferroviari. Tot i això, Recoder ha advertit que no s'ha de deixar de banda el projecte del túnel central que serveixi per perllongar la línia dels FGC del Tibidabo. "Es tracta d'una infraestructura fàcil de fer perquè no té cap mena d'afectació en el territori, ja que ve soterrada", indica Recoder.

Pel que fa a la proposta del govern de la Generalitat de construir un tramvia que uneixi els municipis de la zona sud del Vallès Occidental, Recoder ha reiterat la necessitat que aquest TramVallès compti amb una estació al voltant de l'eix de la B-30 i que connecti Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola amb la resta del territori. "Hem presentat al·legacions al Pla Territorial d'Infraestructures", ha recordat el convergent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios